«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» Ο κ. Τατούλης οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»: Ο κ. Τατούλης οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα. Η κυβέρνηση υποχρεούται να ακυρώσει τώρα τη σύμβαση με ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η έλλειψη απαρτίας στη σημερινή (Δευτέρα 4 Μαρτίου) συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου, είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της συνεδρίασης, της οποίας κύριο θέμα ήταν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Η ματαίωση αυτή ήταν πράξη στοιχειώδους σεβασμού στη νομιμότητα εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας των Περιφερειακών Συμβούλων.

Η σημερινή σύγκληση του Πε.Συ. Πελοποννήσου δεν ήταν σύννομη, γιατί δεν τηρήθηκαν όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό του Πε.Συ.Π.
Ο κ. Τατούλης και η Περιφερειακή Αρχή οφείλουν να συνειδητοποιήσουν, έστω και μετά από 9 χρόνια, ότι είναι υποχρεωμένοι να σέβονται και να τηρούν τη νομιμότητα.

Εκτός βέβαια από τη μη τήρηση της νομιμότητας, για μια ακόμη φορά, στη σύγκλιση του ΠΕ.ΣΥ.Π. η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» τονίζει ότι:

Είναι ριζικά αντίθετη, καταγγέλλει και δεν νομιμοποιεί πολιτικά την σύμπραξη Τατούλη – Τσίπρα οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ της ΤΕΡΝΑ ώστε να υλοποιηθεί το αντιπεριβαλλοντικό και αντιοικονομικό έργο της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στη Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Επαναφέρει με ένταση στην Ημερήσια Διάταξη το  θέμα της ακύρωσης άμεσα, της  σκανδαλώδους αλλά και βλαπτικής για τη τσέπη των πολιτών και το περιβάλλον,  αυτής της σύμβασης με ΣΔΙΤ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αποδεκτό, επιλέξιμο και σύμφωνο με την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία είναι μόνο το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αυτό σημαίνει εδώ και τώρα ακύρωση της σύμβασης ΣΔΙΤ και  άμεση χρηματοδότηση των Δήμων από την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο