Με αντιπροσωπεία των κτηνοτροφικών φορέων της χώρας συναντήθηκε το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Με αντιπροσωπεία των κτηνοτροφικών φορέων της χώρας συναντήθηκε, την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

 

Οι κτηνοτρόφοι ανέπτυξαν αναλυτικά τις θέσεις και τα επιχειρήματα τους σχετικά με την σημερινή κατάσταση στην κτηνοτροφία και τις δυσμενείς επιπτώσεις των νέων μέτρων (ΦΠΑ, φορολογία, ασφαλιστικό, κλπ) στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Τα μέτρα αυτά, όπως τόνισαν, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια, στην έξοδο από την παραγωγή χιλιάδων κτηνοτρόφων, αγροτών και αλιέων και κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους.
Στην συζήτηση που έγινε, το ΔΣ της ΕΝΠΕ επανέλαβε ότι πάγια θέση της ΕΝΠΕ είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η απόρριψη κάθε μέτρου, που οδηγεί σε συρρίκνωση ή και αφανισμό όσα παραγωγικά κύτταρα έχουν απομείνει στη χώρα, όπως οι κτηνοτρόφοι .
Παράλληλα ωστόσο τονίστηκε, ότι οφείλουν και οι κτηνοτρόφοι να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια, στο μέτρο βεβαίως που τους αναλογεί, και χωρίς να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην παραγωγική διαδικασία.
Υπογραμμίστηκε επίσης η ανάγκη να προωθηθούν με ορθολογικό τρόπο όλες οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες, ως χώρα, οφείλαμε ήδη να έχουμε προβεί, αλλά δεν το έχουμε πράξει, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να χρονίζουν και να ανακυκλώνονται, χωρίς να λύνονται.
Το ΔΣ της ΕΝΠΕ προτίθεται να οργανώσει μια ημερίδα, με θέμα την κτηνοτροφία, όπου θα συζητηθούν όλα τα φλέγοντα θέματα των κτηνοτρόφων, με στόχο να διαμορφωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση τους, οι οποίες να προωθηθούν από κοινού προς τους αντίστοιχους υπουργούς.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος Αργολίδας και μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ, κα Ελένη Παναγιωτοπούλου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο