Βαγγέλης Γιαννακούρας: «Νέα έργα για την Αρκαδία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και η δημιουργία υποδομών σε τομείς που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και όχι μόνο

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων της Αρκαδίας και της δημιουργίας υποδομών σε τομείς του τουρισμού, του αθλητισμού αλλά και της αγροτικής παραγωγής , εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατόπιν πρότασης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα μία σειρά έργων.

Έργα που θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα σε πολλές περιοχές της Αρκαδίας και υλοποιούνται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της περιφερειακής αρχής.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται για την εξεύρεση πόρων σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον και η υλοποίηση έργων σε όλα τα επίπεδα, έργων που σε κάποιες περιπτώσεις είναι αρμοδιότητα των δήμων, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της δουλειάς που γίνεται από όλους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και της καλής συνεργασίας που υπάρχει με τις δημοτικές αρχές. Επιπλέον καταδεικνύει την βούληση της περιφερειακής αρχής να υλοποιεί έργα έχοντας μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των κατοίκων της Αρκαδίας και ευρύτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μεταξύ των έργων που εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι:

  • Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Αναβάθμιση Ύδρευσης Τυρού». Ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα του νερού σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Κυνουρίας και θα αποκαταστήσει και βλάβες που παρουσιάζονται στο δίκτυο και έχουν ως αποτέλεσμα προβλήματα υδροδότησης της περιοχής την καλοκαιρινή περίοδο.
  • Η άρση κατάπτωσης στην επαρχιακή οδό Άστρος- Άγιος Ιωάννης προς Ιερά Μονή Παλαιοπαναγιάς και βελτίωση δύο γεφυριών της περιοχής συνολικού ποσού 150 χιλιάδων ευρώ.
  • Τα μοναστήρια της Αρκαδίας βρίσκονται σε ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχές και εκτός του ότι αποτελούν «φάρους Ορθοδοξίας», συμβάλλουν στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στην προσέλκυση πολλών επισκεπτών και τα έργα βελτίωσης της πρόσβασης κρίνονται αναγκαία.
  • Αύξηση πίστωσης κατά 44 χιλιάδες ευρώ για το γήπεδο του Άστρους . Έργο που αφορά στη βελτίωση των εγκαταστάσεων και στην τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα. Να αναφέρουμε πως έχουν εγκριθεί ήδη 120 χιλιάδες ευρώ για το έργο και αυξήθηκε η πίστωση.
  • Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Παναρκαδικού ΑΟ για την υλοποίηση έργων στο γήπεδο του Παναρκαδικού. Προϋπολογισμός έργο 20 χιλιάδων ευρώ.
  • Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Γορτυνίας για την διάνοιξη μονοπατιών συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων, ύψους 15 χιλιάδων ευρώ. Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του περιηγητικού- περιπατητικού τουρισμού στην ορεινή Γορτυνία.
  • Μετατόπιση οριζοντιογραφίας και αποκατάσταση βυθίσματος στην Επ.Οδό Γούπατα-Άκοβος ύψους 24.600 ευρώ.
  • Προμήθεια μεταλλικής δεξαμενής χωρητικότητας 400 κυβικών μέτρων για εκσυγχρονισμού υδρευτικού -αρδευτικού δικτύου τέως Δήμου Βαλτετσίου, ύψους 40 χιλιάδων ευρώ. Το ποσό προέρχεται από το πρόγραμμα Πυροπλήκτων. Η δεξαμενή θα συμβάλλει και σε θέματα πυροπροστασίας. Το έργο αφορά σε ήδη ενταγμένο αρδευτικό έργο στην περιοχή.
  • Έγκριση ποσού 24.600 ευρώ για την αποκατάσταση προβλημάτων του Επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Αρκαδίας.
  • Άρση καταπτώσεων στην Ε.Ο Τρίπολης-Πύργου, ύψους 22.140 ευρώ.
  • Αύξηση πίστωσης για στηθαία ασφαλείας στο οδικό δίκτυο της ΠΕ Αρκαδίας, ύψους 9.276,51 ευρώ.
  • Και τέλος
  • Αμοιβή μηχανημάτων εκχιονισμού 24.600 ευρώ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο