Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Στρέβλωση της δημοκρατίας τα λαϊκά δικαστήρια»

Βασικό αναπτυξιακό εργαλείο χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τις αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας Πελοποννήσου επικρίνοντας παράλληλα την αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου γιατί «μεταχειρίζεται την ακραία λασπολογία, όπως έκανε και προεκλογικά, αφού δεν μπορεί να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφερειακής αρχής».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε «δήθεν πολιτικολογία» την προσπάθεια συκοφάντησης του έργου και του ρόλου των αναπτυξιακών εταιρειών και κάλεσε όποιον διαθέτει στοιχεία να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη «γιατί ούτε λαϊκά δικαστήρια υπάρχουν, ούτε η Κυβέρνηση μπορεί να μετατραπεί σε λαϊκό δικαστήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δε δημιουργούν συνθήκες πολιτικής, αλλά συνιστούν στρεβλώσεις της δημοκρατίας».

«Μια τέτοια άποψη», είπε ο περιφερειάρχης, «έχει αστικές και ποινικές ευθύνες και δεν είναι και πολιτικά έντιμο αυτό που έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας» και επέκρινε την αντιφατική συμπεριφορά του, αφενός να μέμφεται την επιλογή της Περιφερειακής αρχής για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών εταιρειών και, αφετέρου, να επαινεί Αναπτυξιακές εταιρείες τις οποίες πολύ πρόσφατα επισκέφθηκε. Επεσήμανε δε ο κ. Τατούλης ότι η Πελοπόννησος Α.Ε., αφενός, ανήκει ισότιμα στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Πελοποννήσου, αφετέρου, διοικείται από διοικητικό συμβούλιο και ελέγχεται διαρκώς από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και στην απόφαση του συνόλου των Περιφερειαρχών στο μεταναστευτικό θέμα, όπου η Κυβέρνηση ζήτησε από τους Περιφερειάρχες τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου να τους χρησιμοποιήσουν όχι για την ανθρωπιστική κρίση, όπως αρχικά προορίζονταν, αλλά για το μεταναστευτικό. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι αρμοδιότητες για το μεταναστευτικό ανήκουν στο Υπουργείο, το οποίο θα πρέπει να μας γνωστοποιήσει το πολιτικό του σχέδιο, πάνω στο οποίο θα καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις» δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Πελατειακή τροπολογία κομματικοποίησης του κράτους η αναστολή του ασυμβίβαστου των Περιφερειαρχών

Πελατειακή τροπολογία που εντάσσεται στην προσπάθεια κομματικοποίησης του κράτους από τη νέα Κυβέρνηση, χαρακτήρισε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την τροπολογία για την αναστολή του ασυμβίβαστου της επαγγελματικής δραστηριότητας των Περιφερειαρχών, «η οποία ήρθε από την πίσω πόρτα, χωρίς να ρωτηθεί η ΕΝ.ΠΕ. και μάλιστα με αναδρομική ισχύ».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο