Πέτρος Τατούλης “Η ισχυρή Πελοπόννησος οδηγός για μια νέα πολιτική πορεία της χώρας”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η ισχυρή Πελοπόννησος με μόνη εμπιστοσύνη στους πολίτες μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για μια νέα πολιτική πορεία για τη χώρα” τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο κ. Θέμη Κανελλόπουλο και την εκπομπή του “Διάλογοι” την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, σημειώνοντας παράλληλα ότι το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί το σχέδιο μεταστροφής της Κυβέρνησης από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του ρεαλισμού.

Την ανάγκη για γρήγορη ολοκλήρωση της εθνικής διαπραγμάτευσης έθεσε σε ως το σημαντικότερο πολιτικό διακύβευμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επανέλαβε ότι στηρίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης, “υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο ότι δεν θα έχει δεύτερες σκέψεις για κατάσχεση καταθέσεων ή για ρήξεις στη διαπραγμάτευση”.
Η συγκυβέρνηση όφειλε στην εθνική διαπραγμάτευση να έχει σχέδιο για τις παρενέργειες
Η συγκυβέρνηση όφειλε στην εθνική διαπραγμάτευση να έχει σχέδιο, αφού ήταν γνωστό ότι πρόκειται για δύσκολη διαδικασία, συνέχισε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την άποψη ότι τέτοιο σχέδιο δεν έχει και συνεπώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες της διαπραγμάτευσης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι περίμενε διαφορετική συμπεριφορά από όλα τα κόμματα στην εθνική αυτή διαπραγμάτευση.
Την πεποίθησή του ότι η συμφωνία με τους εταίρους έχει κλείσει εδώ και καιρό εξέφρασε επίσης ο κ. Τατούλης, εκτιμώντας ωστόσο ότι ασκούνται εκατέρωθεν πιέσεις για καλύτερη θέση στη συμφωνία.
Μακριά από τη χώρα σκέψεις για εκλογές και δημοψήφισμα
“Μακριά από τη χώρα σκέψεις για εκλογές και δημοψήφισμα, τα οποία μόνο κομματικούς στόχους μπορούν να εξυπηρετήσουν και όχι το δημόσιο συμφέρον” τόνισε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συμπλήρωσε ότι “η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε καίρια ζητήματα, έχει ωστόσο εγκαταλείψει το θέμα της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους και έχει συμφωνήσει στην παράταση των προεκλογικών της δεσμεύσεων”.
Οι πολίτες απεγκλωβίζονται από τα παραδοσιακά κομματικά όρια
Αναφερόμενος στο μήνυμα των εκλογών ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες απεγκλωβίζονται από τα παραδοσιακά κομματικά όρια και θέλουν να δώσουν τέλος σε πολιτικούς που στήριζαν φοβικά σύνδρομα ή στηρίζουν συντηρητικές θέσεις.
Όλοι υιοθέτησαν την ψύχραιμη στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ΠΝΠ
Σχολιάζοντας τη στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ότι αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι “έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά σε κρίσιμα θέματα και ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις. Η παρέμβασή μου έγινε σε μια στιγμή όπου ακούγονταν ακραίες απόψεις και η Κυβέρνηση βρισκόταν σε πλήρη αμηχανία και είπα το αυτονόητο, ότι οι θεσμοί θα πρέπει να συμβάλλουν στο πλαίσιο κατανόησης των οριακών στιγμών της διαπραγμάτευσης. Η ενέργεια αυτή είναι λογική, ώστε να μειωθεί το κόστος του δανεισμού και να ισχυροποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος. Όλοι δέχθηκαν την άποψή μου και επικράτησε ψυχραιμία και σύνεση. Η ενέργεια αυτή, άλλωστε ήταν στόχος και της προηγούμενης Κυβέρνησης”.
Ζήτημα ηθικής της πολιτικής χαρακτήρισε την αλλαγή στάσης της σημερινής Κυβέρνησης
Ζήτημα ηθικής της πολιτικής χαρακτήρισε την αλλαγή στάσης της σημερινής Κυβέρνησης απέναντι στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και να τις υιοθετεί, όταν ως αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε ακραίους χαρακτηρισμούς ενάντια στην ίδια πρακτική της προηγούμενης Κυβέρνησης, ενώ την κάλεσε να μιλήσει για το αναπτυξιακό μοντέλο της για τη χώρα.
Μεγαλύτερη αντιμεταρρύθμιση η κομματικοποίηση του κράτους
“Το κλειδί στο πρόβλημα της χώρας είναι οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έκαναν όλες οι Κυβερνήσεις, όπως θα κάνει και η παρούσα. Αν δεν διορθωθεί όμως η λογική ύπαρξης του κομματικού κράτους δεν πρόκειται να έχουν καμία επιτυχία” σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και έφερε ως παράδειγμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαμορφώσει ισχυρό πολιτικό προφίλ, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, που χαρακτηρίζεται κυρίως από πολιτική ψυχραιμία, και της δίνει τη δυνατότητα της συνεννόησης και της διαπραγμάτευσης, όπως επίσης να πορευθεί σύμφωνα με το σχέδιό της που έχει συμφωνηθεί με τους Πελοποννήσιους πολίτες.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων που εγκατέλειψαν το Περιφερειακό Συμβούλιο να εξηγηθούν στους πολίτες
“Ο καθένας έχει το δικαίωμα στις επιλογές του και φυσικά δεν μπορώ να παρέμβω σε αυτό. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα τους κρίνουν για αυτές”, δήλωσε ο κ. Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του κ. Βουδούρη και του κ. Δέδε. “Ως επικεφαλής παρατάξεων ζήτησαν την εμπιστοσύνη των πολιτών για να υπηρετήσουν το θεσμό. Το μόνο που τους ενδιέφερε, όπως αποδείχθηκε ήταν η προσωπική τους στρατηγική. Έχουν συνεπώς την ευθύνη να εξηγηθούν απέναντι στους πολίτες γιατί εγκατέλειψαν τη θέση την οποία οι πολίτες τους ανέθεσαν. Επιβεβαιώθηκα όταν προεκλογικά χαρακτήρισα αυτή τη συμπεριφορά όμοια με “αλεξιπτωτιστή”.
Ολέθριο σφάλμα η ματαίωση της δημοπρασίας του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα – Καλό Νερό
Η πρώτη εμπειρία μας από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σπίρτζη είναι απογοητευτική και αναφέρομαι στη ματαίωση της δημοπρασίας του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα – Καλό Νερό, το οποίο είναι ολέθριο σφάλμα, δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έκανε λόγο για συντεχνιακή λογική “στην οποία εμείς είμαστε σταθερά απέναντι. Θα πρέπει να διορθώσει τις απόψεις του και να δείξει ότι σέβεται τους κανόνες των διαρθρωτικών ταμείων και του ΕΣΠΑ, διαφορετικά θα είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλει να γίνει το έργο. Εισηγήθηκε μάλιστα να μπουν διόδια σε έργο που είναι συγχρηματοδοτούμενο, πράγμα το οποίο δεν μπορεί ποτέ να γίνει”.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έτοιμη για υλοποίηση έργων στο ΣΕΣ
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτελεί ένα από τα πιο δυναμικά προγράμματα ΕΣΠΑ σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι “με τη στρατηγική μας για την υπερδέσμευση πόρων είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να υλοποιούμε έργα και στο ΣΕΣ στη νέα προγραμματική περίοδο” και χαρακτήρισε τεράστιο το έργο που επιτελείται αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο και μάλιστα στη πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα. .
Πρόστιμο 120 εκατομμυρίων ευρώ αν σταματήσει το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ
Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων θα ολοκληρωθεί τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συμπλήρωσε ότι αν σταματήσει το έργο της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, τότε απειλείται η επιβολή προστίμου πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.
Στον τομέα του τουρισμού τα νέα είναι πολύ καλά, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, και σε οικονομικά δεδομένα και σε επενδυτικά δεδομένα. Η επιτυχία του σχεδιασμού της Περιφερειακής αρχής έχει επιβεβαιωθεί από διεθνείς παίχτες στον τομέα του τουρισμού, όπως για παράδειγμα οι νέες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και την πρόταση επένδυσης από το Ριάντ ύψους πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη στιγμή οι επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού στην Πελοπόννησο ξεπερνούν το 1,5 δις ευρώ, κυρίως γιατί η Περιφερειακή αρχή έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο επενδυτικής ασφάλειας.
Κορυφαίο διεθνές γεγονός, αποτελεί το συνέδριο του ΑΒΤΑ δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού όσοι συμμετέχουν είναι υπεύθυνοι για τη διακίνηση του 65% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Στην περιοχή που γίνεται το συνέδριο υπάρχει αύξηση 25% στον τουρισμό ανά έτος και είναι μεγάλη επιτυχία μας ότι το φέραμε στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο