Διαλογή βιοαποβλήτων στην πηγή για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκαν οι «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Δήμου Δυτικής Αχαΐας», με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματο, οργανώνεται το δίκτυο οικιακής κομποστοποίησης στις περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με χαμηλή αστική πυκνότητα ή/και σε νοικοκυριά που διαθέτουν κήπο, με τη διανομή κάδων κομποστοποίησης στους ίδιους τους πολίτες.

Το πρόγραμμα αφορά το διαχωρισμό των βιοαποβλήτων ξεχωριστά από το ρεύμα των συμμείκτων που παράγονται σε κάθε σπίτι και έπειτα τα συλλεγόμενα βιοαπόβλητα θα οδηγούνται στη Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων.

Με βάση την πρόταση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας προβλέπεται η προμήθεια 250 κάδων οικιακής κομποστοποίησης, 220 κάδων συλλογής βιοαποβλήτων χωρητικότητας 240lt, 150 κάδων χωρητικότητας 360lt, 4.000 οικιακών συλλεκτών 10lt, 252.000 κομποστοποιήσιμες σακούλες 10lt και ένα απορριμματοφόρο για μεταφορά των βιοαποβλήτων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο