Επιτόπια αυτοψία κλιμακίου του ΥπΠο στα Γεφύρια του Αιτωλικού – Επίσπευση των διαδικασιών μελετών και αποκατάστασης ζήτησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Σεπτεμβρίου 20, 2021
Την επίσπευση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των φθορών που έχουν υποστεί τα Γεφύρια του Αιτωλικού ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, ανέφερε: «Πρόκειται για προβλήματα χρόνων που δυστυχώς, αποδεικνύουν το μέγεθος της γραφειοκρατίας στη χώρας μας. Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την υπουργό κ. Μενδώνη ήρθε κλιμάκιο από την Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να συνεκτιμήσει το μέγεθος της επιβάρυνσης των ιστορικών γεφυριών, αυτό δηλαδή που όλοι όσοι ζούμε εδώ καθημερινά βλέπουμε, να υπάρχουν σημεία που έχουν υποχωρήσει σε σημείο επικίνδυνο ως προς την στατικότητά του. Τονίσαμε τον κίνδυνο που υπάρχει, εκτιμώντας ωστόσο ότι ο επικείμενος κίνδυνος μπορεί να δώσει και τη λύση για την επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης. Ελπίζω η σημερινή επίσκεψη από τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού να δώσει την ώθηση που χρειάζεται, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προβεί σε Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της οποίας χρηματοδοτεί τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ προκειμένου να εκπονήσουν μελέτες για τη φέρουσα ικανότητα των γεφυριών, μέσω των οποίων θα υποδεικνύονται και οι κατάλληλες τεχνικές λύσεις αποκατάστασης.

Παρόντες στο Αιτωλικό ήσαν επίσης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, Γιώργος Παπανδρέου, οι Προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Μασίκας και Συγκοινωνιακών Έργων, Παναγιώτης Κιτσοπάνος, κ.ά.

Τελευταία τροποποίηση στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 %21:%Σεπ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia