Σεξουαλική κακοποίηση Παιδιών: Ένα «επικίνδυνο» άγγιγμα - «Μένει Μυστικό»

Αυγούστου 09, 2021
Σεξουαλική κακοποίηση Παιδιών: Ένα «επικίνδυνο» άγγιγμα - «Μένει Μυστικό» - Καμπάνια για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Π.Δ.Ε.

«Δε θα αφήσεις ποτέ κανέναν να σε αγγίξει», είναι μια συμβουλή που συχνά δίνουν οι γονείς στα παιδιά.

Ένα μη ασφαλές άγγιγμα μπορεί να είναι ένα άγγιγμα που κάνει το παιδί να αισθάνεται άσχημα, που του προκαλεί πόνο ή που φαίνεται ότι αυτός / αυτή που αγγίζει αγνοεί τα συναισθήματα του παιδιού. Επίσης ένα μη ασφαλές άγγιγμα μπορεί να είναι ένα άγγιγμα οπού αυτός / αυτή που αγγίζει ζητάει από το παιδί να το κρατήσει μυστικό.

Ένα άγγιγμα που μπερδεύει είναι ένα άγγιγμα που κάνει το παιδί να αισθάνεται άβολα, αμήχανα, σύγχυση, ή δεν είναι ακριβώς σίγουρο για το τι συμβαίνει. Επίσης η πρόθεση του ατόμου που αγγίζει είναι ασαφής ή δεν έχει εξηγηθεί στο παιδί.

Βασική όμως παράμετρος εδώ για τη φύση του αγγίγματος δεν είναι οι προθέσεις του ατόμου που αγγίζει αλλά το πώς το αντιλαμβάνεται το παιδί. Δηλαδή μπορεί το άτομο που αγγίζει να θέλει να περάσει μήνυμα φροντίδας αλλά το παιδί να το εκλάβει διαφορετικά.

Εάν υποψιάζεστε ότι ένα παιδί υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση / παρενόχληση επικοινωνήστε αμέσως με τις αρμόδιες αρχές ή καλέστε την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111» ώστε να συζητήσετε με έναν ψυχολόγο όλα αυτά που μπορεί να σας απασχολούν σε σχέση με το παιδί σας.

Χωρίς τη φωνή σου μένει μυστικό.

Υπόγραψε τις προτάσεις μας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των Παιδιών στον παρακάτω σύνδεσμο meneimystiko.gr/petition/.

Επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα του Οργανισμού και ενημερωθείτε στο www.hamogelo.gr.

Αναπαραγωγή από: www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/seksoualiki-kakopoiisi-paidion-ena-epikindino-aggigma/.

Τελευταία τροποποίηση στις 9 Αυγούστου 2021 %16:%Αυγ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia