Πρώτο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε Πύργο και Αγρίνιο

Ξεκινάει αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2020 το 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο: «1st Regional e-Mobility Conference 2020». Οι ενημερωτικές ημερίδες θα διεξαχθούν σε Πύργο και Αγρίνιο ενώ στην Πάτρα αναβάλλεται η αντίστοιχη ημερίδα, λόγω της διασποράς του COVID19 και των προληπτικών μέτρων προστασίας. Για τη διενέργεια της ημερίδας στην Αχαΐα, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία της διεξαγωγής της ημερίδας.

Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Επιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις δράσεις που έχουν ως σκοπό να κάνουν γνωστές στο ευρύ κοινό τις σύγχρονες και πράσινες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. 

Παράλληλα, και δεδομένου ότι οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών είναι ταχύτατες, ο κ. Δημητρογιάννης, επισημαίνοντας τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Περιφέρεια ώστε να ευνοήσει τις συνθήκες ένταξης της περιοχής στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Πλάνο Ανάπτυξης της Ηλεκτροκίνησης στη Δυτική Ελλάδα, εξηγώντας ότι στο επικείμενο συνέδριο «θα δοθεί δυνατότητα σε φορείς, επαγγελματίες και πολίτες να γίνουν κοινωνοί πεδίων που πρόκειται να απασχολήσουν στο μέλλον όλους μας».
Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, φορείς της αυτοδιοίκησης, τον ακαδημαϊκό χώρο και τον ιδιωτικό τομέα, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αναλύσουν σε βάθος καίρια ζητήματα, όπως:
• το νομικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση
• την παρουσίαση του Πλάνου Ανάπτυξης Ηλεκτροκίνησης της Περιφέρειας για την Δυτική Ελλάδα • κίνητρα για επιχειρήσεις και ιδιώτες
• τις τελευταίες τεχνολογίες για «πράσινα» οχήματα
• την σημαντικότητα προστασίας του περιβάλλοντος μέσω έξυπνων, πράσινων, εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών ενέργειας

Σημειώνεται πως η διοργάνωση του συνεδρίου πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία όπου η Ελλάδα, βαδίζοντας με επίκεντρο την Αειφόρο Ανάπτυξη, οφείλει να επιταχύνει το βήμα προς την υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών κίνησης. Οι προσυνεδριακές ημερίδες σε Πύργο 16/10 και Αγρίνιο 17/10, θα διεξαχθούν κανονικά σύμφωνα με το Πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα:
Πύργος: Η ημερίδα που θα πραγματοποιήσει η ΠΔΕ σε συνεργασία με το σύλλογο Φίλων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας(ΦΙΛΜΠΑ) στα πλαίσια του «1ου Συνεδρίου Ηλεκτροκίνησης Δυτικής Ελλάδας», με θέμα «Η Ηλεκτροκίνηση στο σύγχρονο Πολιτισμό» θα γίνει στο εστιατόριο «Βεγγέρα» (Μπιζανίου 1, Πύργος) την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και ώρα 19:30.

Αγρίνιο: Η Ημερίδα με θέμα «Η Ηλεκτροκίνηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 10:30 π.μ. – 13:30 μ.μ στη Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ 53 & ΣΜΥΡΝΗΣ, Τ. Κ. 30131 ΑΓΡΙΝΙΟ.

Ο Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης μέσω της εφαρμογής Google Meetings είναι: https://meet.google.com/yxe-tefe-xzp?authuser=2

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα...

Καιρός: Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη

Την Πέμπτη 28/03 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα δυτικά...
Μετάβαση στο περιεχόμενο