Δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων από την Οικονομική Επιτροπή

Σημαντικές αποφάσεις για δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων από την Οικονομική Επιτροπή.

Σε αποφάσεις με οικονομικό αντικείμενο ύψους 15,5 εκ ευρώ προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, υπό τον Πρόεδρο και Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομικής Πολιτικής Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο. Στις αποφάσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται δημοπρατήσεις σημαντικών έργων για τα οποία ξεκινούν σύντομα οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Τα σπουδαιότερα από τα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν είναι η αναβάθμιση εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Α.Σ Απόλλων Πατρών, οι συντηρήσεις επαρχιακών οδών των Δήμων Πατρέων, Καλαβρύτων, Αιγιαλειας, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας για την περίοδο 2020-2022, αλλά και η βελτίωση – ασφαλτόστρωση της Επαρχιακής Οδού 21 από Τσιβλό έως Άνω Ποταμιά.

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση κατακυρώθηκαν συμβάσεις που υπερβαίνουν τα 4,2 εκ. ευρώ και μεταξύ άλλων αφορούν αναδείξεις εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για την ΠΕ Αχαΐας και την ΠΕ Ηλείας για τα έτη 2020-2021-2022, ενώ προχώρησε στην επιλογή αναδόχου για τις εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Αλφειού στην ΠΕ Ηλείας.

Σημειώνεται ότι η Οικονομική Επιτροπή είναι το Συλλογικό Όργανο για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της οικονομικής λειτουργίας της Περιφέρειας. Έχει αποφασιστικές, ελεγκτικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες και στο πλαίσιο αυτό αποφασίζει την κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη των διακηρύξεων , τη διεξαγωγή και κατακύρωση κάθε μορφής δημοπρασιών και διαγωνισμών για έργα, μελέτες, προμήθειες και υπηρεσίες.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο