Συνάντηση Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο και τους Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου και Καλαβρύτων.

Κατά τη συνάντηση η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα προστασίας της αγροτικής παραγωγής, ενώ ιδιαίτερη  αναφορά έγινε σε προϊόντα εμβληματικής σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως οι ελιές και το λάδι, τα τυροκομικά προϊόντα, οι φράουλες, κλπ. Επίσης, τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη βελτίωση της λειτουργίας και της οργάνωσης του συνεταιριστικού κινήματος, αλλά και ενίσχυσης των χρηματοδοτικών εργαλείων ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας.

 «Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν ισχυρό οικονομικό πυλώνα της Δυτικής Ελλάδας και παράλληλα, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας που πρέπει να ενισχύσουμε. Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, αποτελούν τους δύο πιο σημαντικούς κρίκους της αλυσίδας που θα ωθήσει τη Δυτική Ελλάδα σε ανάπτυξη και σε βελτίωση της ποιότητας ζωής δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας» τόνισε ο κ. Φαρμάκης σε δηλώσεις του, προσθέτοντας:  «Με τη βεβαιότητα ότι τα ποιοτικά μας προϊόντα μπορούν να επικρατήσουν στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία του Υπουργείου, των τοπικών φορέων και κυρίως, των ανθρώπων που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας την γη, μπορούμε να μπούμε σε μία νέα εποχή…»

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο