Νεκτάριος Φαρμάκης: «Με ενότητα, θα έχουμε μία καλή χρονιά γιατί το θέλουμε!»

Με ισχυρά μηνύματα για τη δύναμη της ενότητας και της θέλησης επέλεξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, να συνδέσει την τελετή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την εκδήλωση ανταλλαγής ευχών που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023 στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

[iframe width=”1479″ height=”511″ src=”https://www.youtube.com/embed/-LZ1duHKoZE” title=”ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ Ι ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος.

Ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη και μέσα από δύσκολες συγκυρίες βγαίνουν και θετικά μηνύματα, στα οποία  και επικέντρωσε, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η χρονιά που πέρασε  σίγουρα είχε πολλές δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όχι μόνο σταθήκαμε όρθιοι, αλλά κάναμε  βήματα μπροστά. Τέλειωσαν εκκρεμότητες του χθες, μειώθηκε η ανεργία, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον, αρκεί να σταθούμε ενωμένοι. Αυτό είναι το διακύβευμα της εποχής μας αλλά και των ημερών μας. Ενωμένοι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη χρονιά. Ένα νέο χρόνο που θα μας βρει όλους μαζί να προσπαθούμε για το καλύτερο για τον τόπο. Και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Μην ξεχνάμε ότι ο τόπος μας είμαστε όλοι εμείς. Ο τόπος μας είναι οι άνθρωποί του κι εμείς πιστεύουμε στους ανθρώπους του».

Ο Περιφερειάρχης ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με μία έκφραση του Ιταλού φιλοσόφου και συγγραφέα Αντόνιο Γκράμσι: «Είμαι απαισιόδοξος λόγω ευφυΐας και αισιόδοξος λόγω θέλησης», συμπληρώνοντας: «Γνωρίζοντας καλά ότι όλοι θέλουμε να έχουμε μια καλή χρονιά, είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πατρών ευχήθηκε προσωπικά στον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή χαρά πνευματική, αλλά και γενικότερη, υγεία ψυχοσωματική, ευρωστία και δύναμη ώστε να ξεπερνιόνται όλα τα προβλήματα. «Να μετέρχεστε την πρόοδο κατά Θεόν προς δόξαν του Θεού και προς ευλογία, ενίσχυση και ενδυνάμωση του φρονήματος του λαού» ήταν η ευχή του Σεβασμιότατου ο οποίος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όχι μόνο για την βοήθεια προς την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, αλλά και προς όλες τις Μητροπόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, των βουλευτών Αχαΐας, Άγγελου Τσιγκρή, Ιάσονα Φωτήλα, Χριστίνας Αλεξοπούλου, Σίας Αναγνωστοπούλου, δημάρχων, αντιδημάρχων και εκπροσώπων δημοτικών αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, στελεχών της ΠΔΕ και πλήθους κόσμου.

ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής και αμέσως μετά την αλλαγή του έτους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας στο Αγρίνιο, ανταλλάσσοντας ευχές με τα στελέχη που έκαναν βάρδια τη νύχτα αλλαγής του έτους. «Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και στις οικογένειες σας.  Σας ευχαριστούμε για όλα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης από τον ασύρματο, προς όλους τους ένστολους που βρίσκονταν σε υπηρεσία. Παράλληλα, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχόμενος δύναμη για το σύνολο των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο