ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΕγκαινιάζεται στον Πύργο το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Εγκαινιάζεται στον Πύργο το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Στην Ηλεία παραμένει το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την Ελληνική επανάσταση του 1821 και μεταφέρεται στο Πύργο, όπου τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19.00.

Το Μουσείο θα φιλοξενηθεί στον αύλειο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Βαρβάρας Πύργου, όπου θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022.

Το εντυπωσιακό κινητό ψηφιακό μουσείο αποτελείται από 12 κοντέινερ που μέσα σε αυτά, αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κλπ.). 

Το κινητό ψηφιακό Μουσείο περιοδεύει σε σημαντικά αστικά κέντρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ήδη έχει περάσει από τα Καλάβρυτα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, τη Βόνιτσα, τη Ναύπακτο, την Αμαλιάδα, τα Κρέστενα ενώ το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε Αίγιο, και Πάτρα, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στις αρχές του 2023 σε σημεία της Π.Δ.Ε. με ιδιαίτερο ρόλο στην Επανάσταση του 1821 και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα και την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Στο κινητό ψηφιακό μουσείο αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης κλπ). «Δημιουργήσαμε υποδομές που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειάς Δυτικής Ελλάδας με σύμμαχό μας τη νέα τεχνολογία αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Οι υποδομές που δημιουργήσαμε έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στον τομέα του τουρισμού» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος και η ξενάγηση είναι ελεύθερη για όλους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο