Tελετή παράδοσης στην κυκλοφορία της παράκαμψης Αμφιλοχίας παρουσία του Πρωθυπουργού

Στις νέες προοπτικές που δημιουργεί για την Αιτωλοακαρνανία η παράκαμψη της Αμφιλοχίας εστίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή παράδοσης του έργου στην κυκλοφορία, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό οδικό τμήμα που ταυτόχρονα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού, ενός ακόμα οδικού άξονα που η Δυτική Ελλάδα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.  Κάθε χιλιόμετρο δρόμου που παραδίδεται στη Δυτική Ελλάδα ενισχύει την περιφερειακή μας ταυτότητα και μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε τα ισχυρά μας πλεονεκτήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, και αφού τόνισε την καθοριστική συμβολή  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ιδιαίτερα του υπουργού Κώστα Καραμανλή στην αναβάθμιση των υποδομών στη Δυτική Ελλάδα, πρόσθεσε:

«Η Αμβρακία Οδός, που θα συνδέσει την Ιονία Οδό με το Άκτιο, είναι ένας δρόμος που ανοίγει νέες προοπτικές στην Αιτωλοακαρνανία, την οποία φέρνει πιο κοντά στα ηπειρωτικά παράλια, αλλά και στο νησί της Λευκάδας.  Αν το καλοσκεφθούμε, πρόκειται για έναν δρόμο που συνδέει τρεις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν σε τρεις διαφορετικές Περιφέρειες στον δυτικό άξονα της χώρας. Και αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό, ακόμα και σημειολογικά».

Ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τις προσωπικές του παρεμβάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την απεμπλοκή τόσο της Πατρών – Πύργου, όσο και της Αμβρακίας Οδού και καταλήγοντας στον χαιρετισμό μου, σχολίασε:

«Η πολυτροπικότητα των μεταφορικών υποδομών μεγιστοποιείται και ο τόπος μας αποκτά πλέον τα ίδια συγκριτικά πλεονεκτήματα σε οδικούς άξονες με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.  Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης είναι το πρώτο και το πιο μεγάλο βήμα για να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά μας».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο