Η Ευρωπαϊκή αστυνομία ηλεκτρονικού εγκλήματος προσπαθήστε να κλείσει το Ramnit Botnet που έχει μολύνει τα 3 εκ. Η/Υ

Μαρτίου 12, 2015
Η Βρετανική, ολλανδική, γερμανική και ιταλική αστυνομία ισχυρίστηκαν το πέτυχαν τη διακοπή μιας από τις μεγαλύτερες botnets του κόσμου,το Ramnit. Το κακόβουλο λογισμικό Ramnit, το οποίο προσπάθεί να υποκλέψει στοιχεία τραπεζικών συνδέσεων των θυμάτων, πιστεύεται ότι έχει μολύνει 3,2 εκατομμύρια υπολογιστές Windows.

Η Anubis Networks, η Microsoft και η Symantec παρέχουν πληροφορίες στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, οι οποίοι συνεργάζονται με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο (EC3) και ανοίκουν στην Europol. Οι servers για το κακόβουλο λογισμικό του Ramnit έχουν κλείσει και οι μολυσμένοι χρήστες τώρα θα αποκοπούν από τους δημιουργούς Ramnit, οι οποίοι χρησιμοποιούν τουλάχιστον 300 web τομείς για τον έλεγχο των μηχανών των θυμάτων από μακριά.

Το κακόβουλο λογισμικό Ramnit διαδόθηκε μέσω κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματων που αποστέλλονται μέσω των κοινωνικών δικτύων. Κλέβουν τους κωδικούς πρόσβασης για online τραπεζικές τοποθεσίες, κατάσκοπεύουν την ιστοσελίδα της δραστηριότητας των ατόμων και να μπλοκάρει την προστασία anti-virus. Η Symantec σημείωσε ότι η ομάδα πίσω από Ramnit λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια και «έχει εξελιχθεί σε μείζονα εγκληματική επιχείρηση". Τα περισσότερα θύματα βρίσκονται στην Ινδία, την Ινδονησία και το Βιετνάμ.

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia