Ντάισελμπλουμ και Έλληνες τα βρήκαν αλλά ο Σόιμπλε έθεσε βέτο!

Μία διαφορετική εκδοχή από αυτήν που κυριαρχεί στον διεθνή Τύπο σήμερα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό Eurogroup παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του Channel 4.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία διαφορετική εκδοχή από αυτήν που κυριαρχεί στον διεθνή Τύπο σήμερα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό Eurogroup παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του Channel 4.

Στο blog του στην ιστοσελίδα του δικτύου, ο Μέισον υποστηρίζει πως ήταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έθεσε βέτο για το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, και όχι η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή που επικαλείται ο Μέισον, αρχικά είχε συμφωνηθεί στο κείμενο να αναφέρεται “η πιθανότητα τεχνικής επανεξέτασης, παράτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του αναθεωρημένου προγράμματος”.

Η λέξη-κλειδί, επισημαίνει ο Μέισον, είναι το “αναθεωρημένο” πρόγραμμα, καθώς η λέξη αυτή σήμαινε πρακτικά ότι αν η Ελλάδα συμφωνούσε να συνεχίσει το πρόγραμμα που αρχικά επιβλήθηκε από την τρόικα, το πρόγραμμα αυτό θα μεταβαλλόταν.

Επιπλέον, η ελληνική πλευρά επέμενε πως στο κείμενο θα έπρεπε να αναφέρεται ρητά πως η επανεξέταση του προγράμματος θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την “ανθρωπιστική κρίση”.

Σύμφωνα με τον Μέισον, και στα δύο αυτά θέματα η ελληνική πλευρά συμφώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όμως η χρήση των συγκεκριμένων φράσεων απορρίφθηκε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…

Πηγή: news.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Η ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συναυλία της Ελένης Φουρέιρα στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της με τίτλο «Hybrid Tour». Η εκδήλωση συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό θεατών, οι οποίοι προσήλθαν στον χώρο διεξαγωγής για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της καλλιτέχνιδος. Κατά τη διάρκεια

Τρίτο φιλικό στην Ολλανδία για τον Αστέρα AKTOR κόντρα στη Sparta Rotterdam

Η προετοιμασία του Αστέρα AKTOR στην Ολλανδία συνεχίζεται με το τρίτο φιλικό παιχνίδι της ομάδας

Πρόγραμμα παιδικών παραστάσεων στα χωριά του Δήμου Τρίπολης

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Τρίπολης, μικροί...

Η «Λευκή Νύχτα» επιστρέφει στη Μεγαλόπολη στις 4 Αυγούστου

Η μεγάλη γιορτή της τοπικής αγοράς επιστρέφει στη Μεγαλόπολη, με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο «Ο Φιλοποίμην» να διοργανώνει τη «Λευκή Νύχτα» την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026.