Ντάισελμπλουμ και Έλληνες τα βρήκαν αλλά ο Σόιμπλε έθεσε βέτο!

Μία διαφορετική εκδοχή από αυτήν που κυριαρχεί στον διεθνή Τύπο σήμερα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό Eurogroup παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του Channel 4.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία διαφορετική εκδοχή από αυτήν που κυριαρχεί στον διεθνή Τύπο σήμερα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό Eurogroup παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του Channel 4.

Στο blog του στην ιστοσελίδα του δικτύου, ο Μέισον υποστηρίζει πως ήταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έθεσε βέτο για το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, και όχι η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή που επικαλείται ο Μέισον, αρχικά είχε συμφωνηθεί στο κείμενο να αναφέρεται “η πιθανότητα τεχνικής επανεξέτασης, παράτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του αναθεωρημένου προγράμματος”.

Η λέξη-κλειδί, επισημαίνει ο Μέισον, είναι το “αναθεωρημένο” πρόγραμμα, καθώς η λέξη αυτή σήμαινε πρακτικά ότι αν η Ελλάδα συμφωνούσε να συνεχίσει το πρόγραμμα που αρχικά επιβλήθηκε από την τρόικα, το πρόγραμμα αυτό θα μεταβαλλόταν.

Επιπλέον, η ελληνική πλευρά επέμενε πως στο κείμενο θα έπρεπε να αναφέρεται ρητά πως η επανεξέταση του προγράμματος θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την “ανθρωπιστική κρίση”.

Σύμφωνα με τον Μέισον, και στα δύο αυτά θέματα η ελληνική πλευρά συμφώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όμως η χρήση των συγκεκριμένων φράσεων απορρίφθηκε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…

Πηγή: news.gr

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά στο Τραγανό Ηλείας – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση...

«Under the Stars!»| Βραδιά θερινού σινεμά και αστροπαρατήρησης στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με την Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση (ΕΕΑΕ) και τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Σικυωνίων (Σείριος), οργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Under the Stars!», το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (ώρα 20:00), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Συνεχίζονται έως 10 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Τρίπολης της ΔΥΠΑ με αμειβόμενη πρακτική σε 7 ειδικότητες αιχμής

Συνεχίζεται έως 10 Σεπτεμβρίου 2026, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας ΤΡΙΠΟΛΗΣ της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2026-2027, σε 07 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.