Ντάισελμπλουμ και Έλληνες τα βρήκαν αλλά ο Σόιμπλε έθεσε βέτο!

Μία διαφορετική εκδοχή από αυτήν που κυριαρχεί στον διεθνή Τύπο σήμερα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό Eurogroup παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του Channel 4.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία διαφορετική εκδοχή από αυτήν που κυριαρχεί στον διεθνή Τύπο σήμερα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό Eurogroup παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του Channel 4.

Στο blog του στην ιστοσελίδα του δικτύου, ο Μέισον υποστηρίζει πως ήταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έθεσε βέτο για το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, και όχι η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή που επικαλείται ο Μέισον, αρχικά είχε συμφωνηθεί στο κείμενο να αναφέρεται “η πιθανότητα τεχνικής επανεξέτασης, παράτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του αναθεωρημένου προγράμματος”.

Η λέξη-κλειδί, επισημαίνει ο Μέισον, είναι το “αναθεωρημένο” πρόγραμμα, καθώς η λέξη αυτή σήμαινε πρακτικά ότι αν η Ελλάδα συμφωνούσε να συνεχίσει το πρόγραμμα που αρχικά επιβλήθηκε από την τρόικα, το πρόγραμμα αυτό θα μεταβαλλόταν.

Επιπλέον, η ελληνική πλευρά επέμενε πως στο κείμενο θα έπρεπε να αναφέρεται ρητά πως η επανεξέταση του προγράμματος θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την “ανθρωπιστική κρίση”.

Σύμφωνα με τον Μέισον, και στα δύο αυτά θέματα η ελληνική πλευρά συμφώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όμως η χρήση των συγκεκριμένων φράσεων απορρίφθηκε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…

Πηγή: news.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με διεθνές αποτύπωμα και στρατηγικές συνεργασίες ολοκληρώθηκε το AdventureWEEK Peloponnese 2026

Η μεγαλύτερη δράση adventure τουρισμού στην Ελλάδα Με ισχυρή διεθνή παρουσία, στρατηγικές συνεργασίες και σημαντικό αποτύπωμα εξωστρέφειας ολοκληρώθηκε το AdventureWEEK Peloponnese 2026, η μεγαλύτερη δράση adventure τουρισμού που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 13 Μαΐου 2026 και ανέδειξε με ολοκληρωμένο τρόπο τον φυσικό πλούτο, τον πολιτισμό, τη

Έγκριση κοινωνικής παρέμβασης 1,15 εκατ. ευρώ στη Μεγαλόπολη με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ανοιχτής Φροντίδας, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής & Κοινωνικής Ένταξης στο Δήμο Μεγαλόπολης» στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», με συνολικό προϋπολογισμό 1,15 εκατ. ευρώ. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εντάσσεται στην προτεραιότητα για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, την

Κληροδότημα Θωμά Παμπούκη – Εκμίσθωση Διαμερίσματος στην Αθήνα

Η δημοπρασία θα γίνει με κλειστές προσφορές. Οι προσφορές αποστέλλονταιή κατατίθενται σε κλειστό φάκελο στον Δήμο Τρίπολης, υπόψη τηςΔιαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος Θωμά Παμπούκη, του ΔήμουΤρίπολης, στη διεύθυνση Λαγοπάτη 45, Τρίπολη, Τ.Κ. 221 32, έως και τις2-6-2026.-------------------------------- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Θωμά Παμπούκη Πληροφορίες: Στέφανος Γκουτζιούλης Λαγοπάτη 45, Τρίπολη, Τ.Κ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ