Ντάισελμπλουμ και Έλληνες τα βρήκαν αλλά ο Σόιμπλε έθεσε βέτο!

Φεβρουαρίου 12, 2015
Μία διαφορετική εκδοχή από αυτήν που κυριαρχεί στον διεθνή Τύπο σήμερα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό Eurogroup παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του Channel 4.

Στο blog του στην ιστοσελίδα του δικτύου, ο Μέισον υποστηρίζει πως ήταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έθεσε βέτο για το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, και όχι η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή που επικαλείται ο Μέισον, αρχικά είχε συμφωνηθεί στο κείμενο να αναφέρεται “η πιθανότητα τεχνικής επανεξέτασης, παράτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του αναθεωρημένου προγράμματος”.

Η λέξη-κλειδί, επισημαίνει ο Μέισον, είναι το “αναθεωρημένο” πρόγραμμα, καθώς η λέξη αυτή σήμαινε πρακτικά ότι αν η Ελλάδα συμφωνούσε να συνεχίσει το πρόγραμμα που αρχικά επιβλήθηκε από την τρόικα, το πρόγραμμα αυτό θα μεταβαλλόταν.

Επιπλέον, η ελληνική πλευρά επέμενε πως στο κείμενο θα έπρεπε να αναφέρεται ρητά πως η επανεξέταση του προγράμματος θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την “ανθρωπιστική κρίση”.

Σύμφωνα με τον Μέισον, και στα δύο αυτά θέματα η ελληνική πλευρά συμφώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όμως η χρήση των συγκεκριμένων φράσεων απορρίφθηκε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

Πηγή: news.gr

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia