Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Έξι τα θύματα – Νεκροί και οι τρεις τρομοκράτες (video – pics)

Το πρώτο χτύπημα έγινε με βαν που παρέσυρε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου – Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες σε αυτό επιτέθηκαν σε πολίτες στην αγορά του Μπόροου – Τουλάχιστον 48 οι τραυματίες

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/y60wDzZt8yg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/oIU6H0bHXYI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Νύχτα τρόμου έζησε το Λονδίνο μετά τα διαδοχικά χτυπήματα στη Γέφυρα του Λονδίνου και τη λαϊκή αγορά του Μπόροου το βράδυ του Σαββάτου. Τα δύο περιστατικά αντιμετωπίζονται επισήμως ως τρομοκρατικά, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ το περιστατικό στο Βοξχολ, που αρχικά είχε συνδεθεί με τα δύο πρώτα, τελικά δεν έχει σχέση- πρόκειται για επεισόδιο με μαχαίρωμα. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στη Βρετανία τους τελευταίους τρεις μήνες: Η πρώτη ήταν στο Γουέστμινστερ, τον Μάρτιο, με δράστη τον Χαλίντ Μασούντ που παρέσυρε πεζούς και μαχαίρωσε αστυνομικό και η δεύτερη στο Μάντσεστερ τον Μάιο όταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι έκανε επίθεση αυτοκτονίας με βόμβα σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι – αν και βρετανικά μέσα μιλούσαν νωρίτερα για επτά θύματα – ενώ τουλάχιστον άλλοι 48 έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι σε έξι νοσοκομεία. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι νεκροί είναι και οι τρεις τρομοκράτες. Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής της μητροπολιτικής αστυνομίας οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οχτώ λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι αρχές προσθέτοντας ότι η εκτίμησή του είναι ότι όλοι οι δράστες της επίθεσης έχουν σκοτωθεί.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ένας τροχονόμος, που είχε βρεθεί στη Γέφυρα του Λονδίνου μετά την ενημέρωση για την επίθεση με το βαν. Τα τραύματα του είναι σοβαρά αλλά δεν απειλούν τη ζωή του όπως διευκρίνισε ο υποδιοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian αναφέρουν ότι οι τρεις τρομοκράτες έπεσαν νεκροί από πυρά που δέχθηκαν μέσα από θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας. Τα συγκεκριμένα οχήματα (armed response vehicle) κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.

Η τρομοκρατική επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το βράδυ (ώρα Βρετανίας) με ένα λευκό βαν να πέφτει πάνω σε πεζούς με ταχύτητα περίπου 80χλμ./ώρα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις επιβαίνοντες στο βαν βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να επιτίθενται με μαχαίρια κατά ανυποψίαστων πολιτών. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι τρομοκράτες φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ».

{gallery}epithesi_londino{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο