Ανατροπές στην Αστυνομία: Αλλαγές σε υπηρεσίες – Τι θα γίνει με τα τμήματα στους δήμους

Τα πάνω, κάτω έρχονται στη δομή και τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο σύμφωνα με τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Έθνος” ο υπουργός κάνει λόγο για αναδιοργάνωση 1.600 αστυνομικών υπηρεσιών με μείωση κατά 22% των περιφερειακών υπηρεσιών με στόχο εξοικονόμηση ενός ποσοστού 15% του προσωπικού, που αντιστοιχεί στα περίπου 5.500 αστυνομικούς οι οποίοι θα διατεθούν σε άλλες “μάχιμες” θέσεις.

Την ίδια ώρα το σχέδιο προβλέπει λουκέτα σε τμήματα, όχι όμως σε περιοχές που έχουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ κάθε καλλικρατικός δήμος θα έχει αστυνομικό τμήμα, ενώ δημιουργούνται αστυνομικοί σταθμοί σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, ανεξάρτητα απ’ το εάν αποτελούν αυτόνομο δήμο.

Ο υπουργός λέει ότι 700 αστυνομικοί με 80 οχήματα και μηχανές επιστρέφουν σε μάχιμες θέσεις από τη φύλαξη προσώπων VIP, ενώ ξεκινάει και δεύτερο κύμα αξιολόγησης με επιπλέον μειώσεις προσωπικού σε υπηρεσίες φύλαξης “υψηλών προσώπων”.

aftodioikisi.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο