Αγριεύει ο καιρός – Ισχυρές μπόρες και καταιγίδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται γενικά αίθριος.

Όμως, όπως αναφέρει o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά αναμένεται επιδείνωσή του:

«Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα δώσει την Τρίτη ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα. Θα βρέξει την Τρίτη βαθμιαία και σε άλλες περιοχές στα ηπειρωτικά».

Την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη θα συνεχιστεί ο βροχερός καιρός στα ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες που πιθανόν στα δυτικά, κεντρικά, καθώς και τα βόρεια (εκτός της Ανατ. Μακεδονίας και της Θράκης) να είναι έντονες.

Στο Αιγαίο, πάντως, τα πρωτοβρόχια θα καθυστερήσουν και άλλο.

Σήμερα Δευτέρα, θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας. Το θερμόμετρο θα φτάσει και τους 32 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο υπολογίζονται στα 4-5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4-5 μποφόρ.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει, κυρίως, στα δυτικά και τα βόρεια.

Σήμερα, στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με το θερμόμετρο στο κέντρο της πόλης να φτάνει τους 32 βαθμούς.

Υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία την Τρίτη. Οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές -κάποια πρόσκαιρη καταιγίδα- αναμένονται την Τετάρτη.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται σήμερα γενικά καλός, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι. Η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 31 βαθμοί.

Όμως, και την Τρίτη, αλλά και την Τετάρτη αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Αναλυτική η πρόγνωση της Δευτέρας

Μακεδονία, Θράκη

Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα και από τα βόρεια οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Κρήτη έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τη νύχτα στις Κυκλάδες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο λεκανοπέδιο και από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από το μεσημέρι και μετά θα αυξηθούν θα αναπτυχθούν στην περιοχή. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 31 βαθμούς κελσίου.

real.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο