Τροχαίο με λεωφορείο στην Αίγινα: Τραυματίστηκαν τρεις μαθήτριες – Πώς συνέβη το ατύχημα

Συνελήφθησαν οι οδηγοί και των δύο λεωφορείων τα οποία ενεπλάκησαν στο τροχαίο στην Αίγινα, με απολογισμό τον τραυματισμό τριών μαθητριών.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο πάρκινγκ του μοναστηριού του Αγίου Νεκταρίου, το μεσημέρι, όταν «λύθηκε» το χειρόφρενο ενός πούλμαν που μετέφερε προσκυνητές, με αποτέλεσμα να κυλήσει και να προσκρούσει σε δέντρο.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, μαθητές του 5ου Γυμνασίου Χαλανδρίου αποβιβάζονταν από ένα άλλο πούλμαν, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Οι τρεις μαθήτριες, ηλικίας 14-15 ετών, βρέθηκαν ανάμεσα στα δύο πούλμαν και τραυματίστηκαν.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και όχημα από το αστυνομικό τμήμα Αίγινας, ενώ παράλληλα έκλεισε ο δρόμος στον οποίο σημειώθηκε το περιστατικό.

Οι τραυματίες μαθήτριες εκ των οποίων μία 14χρονη πιο σοβαρά, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του Νησιού για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο “Παίδων- Αγία Σοφία” της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην Αίγινα, Σωκράτης Δούκας, η σοβαρά τραυματισμένη μαθήτρια έχει κακώσεις στον θώρακα και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ και οι τρεις είναι εκτός κινδύνου.

Του συμβάντος έλαβε γνώση η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Αλεξάνδρα Γκαμηλιάρη, η οποία διέταξε τη σύλληψη αμφοτέρων των οδηγών των λεωφορείων για παράβαση των άρθρων 290, 2904 και 314 του Ποινικού Κώδικα (επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία, επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη από αμέλεια).

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο