Παράνομα στοιχήματα εξιχνιάζει η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με Ιντερπόλ – Συλλαμβάνονται δράστες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνούνται και εξιχνιάζονται υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια σημαντικών αθλητικών γεγονότων.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας εξιχνιάζονται υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου. Δράστες συνήθως ημεδαποί άνδρες, υπεράνω υποψίας, που κινούνται στην αγορά και σε πολυσύχναστα στέκια.

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνούνται και εξιχνιάζονται υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια σημαντικών αθλητικών γεγονότων.

Προ καιρού σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού άνδρα για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκε ιστότοπος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, παρείχε υπηρεσίες στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων, χωρίς νόμιμη άδεια.

Προηγήθηκε εκτενής και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, προς ανεύρεση των στοιχείων διαχειριστή του εν λόγω ιστότοπου, από την οποία προέκυψε ότι, ο ιστότοπος είχε καταχωρηθεί μέσω εταιρείας, με έδρα στο εξωτερικό, σε άτομο με δηλωτικά στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε μη υπαρκτό πρόσωπο. Παράλληλα, η διαχείριση της ιστοσελίδας γινόταν με χρήση υπηρεσιών εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN), που παρείχε άλλη εταιρεία με έδρα στο εξωτερικό, προκειμένου έτσι να επιτυγχάνεται ανωνυμία και να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός του πραγματικού διαχειριστή από τις Αρχές.

Ακολούθησε περαιτέρω ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και συνεργασία μέσω των διαύλων της Europol και της Interpol, της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, αλληλογραφία με εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου της Χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, με αποτέλεσμα, ύστερα από συνδυαστική αξιοποίηση του συνόλου των στοιχείων και πληροφοριών, να διακριβωθεί η εμπλοκή του ανωτέρω στην υπόθεση.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και ο εν λόγω ιστότοπος εντάχθηκε στον οικείο κατάλογο (Blacklist).

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο