Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Καταγγελία για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., εξέδωσε νέο δελτίο τύπου, στο οποίο καταγγέλει την κυβέρνηση, καθώς και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τις απαράδεκτες και απρόκλητες επιθέσεις της κυβέρνησης και της Αστυνομίας ενάντια στους φοιτητές που καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και στις Σχολές.

Αντί η κυβέρνηση να επιλύσει τα δεκάδες σοβαρά προβλήματαφοιτητών, όπως είναι η δωρεάν στέγη, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Πανεπιστήμια, τα βιβλία και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, επιλέγει να δίνει πακτωλούς χρημάτων για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Η απόφαση της κυβέρνησης να εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό και μάλιστα εν’ μέσω εξεταστικής περιόδου δεν είναι τυχαία. 

Στόχος της είναι να τρομοκρατήσει και να καταστείλει όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους. Είτε πρόκειται για την εγκατάσταση και διασφάλιση των επιχειρήσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που θα διαχειρίζονται την περιουσία του πανεπιστημίου, χτυπώντας ουσιαστικά τη φοιτητική μέριμνα, είτε για το τσάκισμα κάθε εμποδίου στις ομαδικές απολύσεις και στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η συνταγή είναι ίδια: Τρομοκρατία, συλλήψεις, χτυπήματα στο ψαχνό. Ο αγώνας των παιδιών μας είναι και δικός μας αγώνας. Δεν είναι μόνοι τους στη μάχη που δίνουν ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή. 

Στηρίζουμε τους αγώνες τους για την κάλυψη των πραγματικών τους αναγκών, για μαζικές προσλήψεις καθηγητών, φοιτητικές εστίες, σύγχρονες υποδομές και φοιτητική μέριμνα. Η πανάκριβη φοιτητική στέγη δεν είναι μόνο πρόβλημα των φοιτητών αλλά και των εργαζόμενων γονιών που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις πιο βασικές οικογενειακές ανάγκες. 

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας φοβίζουν! Δυναμώνουμε καθημερινά τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά ο νέος Νόμος-πλαίσιο και ο Νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, όπως και ο Νόμος Χατζηδάκη. Σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς, μέχρι να ακυρωθούν στην πράξη όλα τα εκτρώματα που έφεραν και ψήφισαν στη Βουλή. Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο