Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Εθνική προδοσία η αποδυνάμωση της αμύνης των νησιών με πρόσχημα την Ουκρανία

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, επικεφαλής της παράταξης “Πατριωτική Ένωση”, αναφέρει τα εξής:

Προκαλούν μεγάλη ανησυχία πληροφορίες που έρχονται από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κάνουν λόγο για απόσυρση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) BMP 1 για να αποσταλούν στην Ουκρανία, μετά από συντήρηση και επισκευή στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει τον Ελληνικό λαό ότι δεν θα αποσυρθούν τα ρωσικά τεθωρακισμένα από τα νησιά, πριν την ταυτόχρονη αντικατάστασή τους από ισάριθμα γερμανικά ΤΟΜΑ τύπου Marder.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ρωσικά ΤΟΜΑ αποσύρονται, χωρίς να έχουν φτάσει εν τω μεταξύ τα γερμανικά Marder και ενώ επικρατεί σύγχυση και αβεβαιότητα για το τι τελικά θα γίνει με αυτά. Τα ρωσικά ΤΟΜΑ αντικαθίστανται από απλά αμερικανικά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού τύπου Μ-113, τα οποία δεν είναι τεθωρακισμένα μάχης και δεν αντισταθμίζουν σε καμιά περίπτωση το αποσυρόμενο ρωσικό υλικό.

Με απλά λόγια, στην άστοχη και λανθασμένη απόφαση γι’ αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, που είχε καταστρεπτικές συνέπειες στις ελληνορωσικές σχέσεις, προστίθεται τώρα και ο κίνδυνος της αποδυναμώσεως της αμύνης των νησιών, τη στιγμή που ο Τούρκος υπουργός Αμύνης στρατηγός Ακάρ απειλεί απροκάλυπτα να καταλάβει το Καστελλόριζο και άλλα ελληνικά νησιά.
Η Πατριωτική Ένωση καλεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να ενημερώσουν υπεύθυνα τον ελληνικό λαό και να τον διαβεβαιώσουν ότι δεν γίνεται και δεν θα γίνει καμιά απόσυρση πολύτιμου αμυντικού υλικού από τα νησιά, όπως τα BMP 1, πριν την αντικατάσταση τους από άλλα ισάριθμα και ισοδύναμης ισχύος τεθωρακισμένα μάχης.
Καλεί, με την ίδια ευκαιρία, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το τι προτίθενται να πράξουν για τη συντήρηση, την προμήθεια ανταλλακτικών και γενικά την εύρυθμη λειτουργία των ρωσικών επίσης αντιαεροπορικών συστημάτων, πάνω στα οποία βασίζεται η αντιαεροπορική άμυνα των νησιών.

Κατά τρίτο λόγο, η Πατριωτική Ένωση επισύρει την προσοχή του ελληνικού λαού και καταγγέλλει σχέδια, που υποβάλλονται από τρίτους, γι’ απόσυρση από τα νησιά βαρέος αμυντικού υλικού, με πρόσχημα την Ουκρανία και πραγματικό στόχο την άσκηση κατευναστικής πολιτικής απέναντι στην Τουρκία και την προώθηση απαράδεκτων σχεδίων συνδιαχειρίσεως και συνεκμεταλλεύσεως στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα, επιδιώκοντας την προώθηση των γνωστών διεκδικήσεων της, έχει αναλάβει εκστρατεία για τον αφοπλισμό των νησιών, επικαλούμενη προσχηματικά τις σχετικές διεθνείς συνθήκες, την ίδια στιγμή που αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία των νησιών και απειλεί απροκάλυπτα την Ελληνική εθνική ασφάλεια.

Υπό τις συνθήκες αυτές, η αποδυνάμωση της αμύνης των νησιών θα ήταν πράξη εθνικής προδοσίας και είναι αδιανόητη. Η άμυνα των νησιών χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να είναι προσανατολισμένες όλες οι κυβερνητικές ενέργειες.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο