Voucher 200 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από περίπου 170.000 εκπαιδευτικούς, η οποία αφορά σε voucher 200 ευρώ για tablets laptops, ή σταθερούς υπολογιστές, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» επενδύει πάνω από 140 εκατ. ευρώ για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού από νέους και νέες ηλικίας 4-24 ετών που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές – έχουν επωφεληθεί ήδη περισσότεροι από 500.000 μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές – ενώ τώρα επεκτείνεται και σε α) εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, οι οποίοι απασχολούνται σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, και β) οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη, που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας και επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως και την 13η Αυγούστου 2021.

Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς: Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι των 200 ευρώ, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού είναι εκπαιδευτικοί τόσο των δημόσιων σχολείων όσο και των ιδιωτικών σχολείων της χώρας. Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κληθούν να μπουν στη σχετική πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους. Στη συνέχεια θα πάρουν την επιταγή και θα μπορούν άμεσα να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Τα κριτήρια

Για την επιβεβαίωση της επιλεξιμότητας των δικαιούχων λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία που τηρούνται από τις σχολικές μονάδες και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ με αναφορά μόνο στο χρονικό διάστημα από την έναρξη έως τη λήξη υποβολής των αιτήσεων επιχορήγησης, όπως αυτά είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος myschool.

Η ενεργή τοποθέτηση εκπαιδευτικών αφορά τόσο σχολεία του δημόσιου τομέα, όσο και ειδικές κατηγορίες σχολείων του ιδιωτικού τομέα στα οποία δύναται να τοποθετούνται εκπαιδευτικοί του δημόσιου τομέα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο