Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή.

[iframe width=”736″ height=”414″ src=”https://www.youtube.com/embed/t8_iFym1aiI” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όπως είπε το ταξίδι αυτό σηματοδοτεί τον στρατηγικό χαρακτήρα της ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ αναμένεται να υπογραφούν συνολικά εννέα συμφωνίες.

«Η επίσκεψη αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και έρχεται να επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων των δύο χωρών που είχε επισφραγιστεί τον Νοέμβριο του 2020 με την υπογραφή κοινής διακήρυξης ευρείας εταιρικής σχέσης και συμφωνίας συνεργασίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας», σημείωσε.

«Η Ελλάδα διευρύνει το πεδίο των διεθνών σχέσεων της χώρας προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων και της σταθερότητας», τόνισε.

Για το 14ο Συνέδριο της ΝΔ είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του ανέδειξε τις συνέπεια της κυβέρνησης με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και απέδειξε πως «ότι είπαμε, το κάναμε. Επισήμανε πως δεν υπάρχει προηγούμενο μια κυβέρνηση να βρεθεί αντιμέτωπη με τόσες πολλές εξωγενείς κρίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

«Διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, έτσι ώστε οι επιπτώσεις που επηρέασαν την κοινωνία να είναι στο ελάχιστο εφικτό», τόνισε.

Στη συνέχεια τόνισε πως ο πρωθυπουργός έκανε σημαντικές αναφορές προς τους στόχους της κυβέρνησης τους επόμενους 12 μήνες και οποίοι συνοψίζονται στη φράση “δίπλα στον κάθε πολίτη”.

«Αφορούν την πλήρη απελευθέρωση της χώρας στο καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας και αμέσως μετά την ένταξή μας στην επενδυτική βαθμίδα που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της Ελλάδας και θα επιτρέψει να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στην ελληνική κοινωνία. Την πρώτη αύξηση των συντάξεων μετά από πολύ καιρό, και την έκδοσή τους σε ένα τρίμηνο αλλά και το ξεμπλοκάρισμα των εκκρεμών. Την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και τη νέα μείωση των εισφορών από τον Ιούνιο, την ταχεία προώθηση μεγάλων έργων όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης, τον άξονα Πάτρας – Πύργου, η αξιοποίηση δέκα λιμανιών…».

«Είμαστε το κόμμα της λογικής, που νοιάζεται για όλους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Οικονόμου και σημείωσε πως «για να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας χρειαζόμαστε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο