Μέσα στο 2017 η υποχρεωτική έκδοση νέων ταυτοτήτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσα στο 2017 θα ξεκινήσει η υποχρεωτική έκδοση των νέων ταυτοτήτων, όπως εκτιμά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Από το υπουργείο έχει γίνει ήδη σύσταση δύο επιτροπών, που ασχολούνται με το νομοπαρασκευαστικό και το τεχνικό κομμάτι αντίστοιχα. Τα νέα δελτία ταυτότητας θα περιέχουν μικροτσίπ, το οποίο αρχικά θα περιέχει βιομετρικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δεύτερη φάση θα περιέχει πληροφορίες που σχετίζονται με το ιατρικό ιστορικό, το ΑΦΜ και την ασφάλιση του κατόχου.

Οι επιτροπές αναμένεται να παραδώσουν τους φακέλους με τις προτάσεις τους μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2016, προκειμένου να ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία.

Το κόστος του παραβόλου που θα κληθούν να καταβάλουν οι πολίτες για την απόκτηση των νέων δελτίων, ανέρχεται στα 10 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος από τον κρατικό προϋπολογισμό εκτιμάται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η ΕΛ.ΑΣ. δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων, καθώς θεωρούν ότι οι ελληνικές ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα. Σε αντίθετη περίπτωση, μάλιστα, η Ελλάδα κινδυνεύει με αποπομπή από το πρόγραμμα απαλλαγής έκδοσης βίζας (Visa Waiver Program) για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αμερική.

Η ανησυχία των ΗΠΑ, μάλιστα, εντάθηκε, μετά και από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, διότι θεωρούν ότι με πλαστές ταυτότητες πλαστογραφούνται «γνήσια» διαβατήρια. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ο εκσυγχρονισμός των ταυτοτήτων στην Ελλάδα, αποτελεί ούτως ή άλλως δέσμευση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2006.

cnn.gr
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο