4η δόση εμβολίου: 20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους ανοσοκατασταλμένους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγει την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τα ραντεβού της τέταρτης δόσης στους ανοσοκατεσταλμένους, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς.

[iframe width=”736″ height=”414″ src=”https://www.youtube.com/embed/sVR3d1El-Kk” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται από 12 ετών.

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς παιδιών, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως έχουν εμβολιαστεί 65.000, ενώ έχουν προγραμματίσει ραντεβού ακόμα 57.000. Η περιοχή με την πιο αυξημένη ζήτηση είναι η Αττική, όπου μέχρι στιγμής υπάρχουν λίγα ραντεβού διαθέσιμα. Η πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή και σε 26 νησιά για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού, ενώ τις επόμενες ημέρες θα βγουν και νέα ραντεβού στην Αττική.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς του πληθυσμού, είπε πως ξεπεράσαμε πλέον τα 18,65 εκατ. εμβολιασμούς. Όπως ανακοίνωσε, αυτήν την στιγμή υπάρχουν 750.000 διαθέσιμα ραντεβού και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες άνω των 18 ετών να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Το 90,2% των πολιτών άνω των 60 ετών είναι πλήρως εμβιολιασμένο.

Οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει την ενισχυτική δόση είναι 5.800.000, ενώ έχουν προγραμματιστεί ακόμα 560.000 ραντεβού. Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι όλοι ενήλικες πρέπει να λάβουν την ενισχυτική δόση στους επτά μήνες μετά τις δύο πρώτες δόσεις, ή μετά τους τρεις μήνες από το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Jonshon, ώστε να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι έληξε το τελεσίγραφο για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ. Από σήμερα, Δευτέρα, σε ισχύ βρίσκεται το πρόστιμο των 50 ευρώ για τον υπόλοιπο Ιανουάριο και των 100 ευρώ από τον επόμενο μήνα, σε όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19. Συνολικά υπολογίζονται γύρω στις 200.000 οι πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο