Νέα μέτρα: Μάσκα παντού από αύριο Παρασκευή 24/12 (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το νέο πακέτο μέτρων κατά της πανδημίας, υπό τη σκιά της παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

[iframe width=”753″ height=”424″ src=”https://www.youtube.com/embed/bT-LHP0Ay_Y” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Όπως υποστήριξαν, τα μέτρα αφορούν δύο στάδια. Το πρώτο αφορά την εφαρμογή τους από αύριο, Παρασκευή 24/12 έως τις 2 Ιανουαρίου, ενώ το δεύτερο σκέλος αφορά την εφαρμογή μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου και μετά.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική μάσκα παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αφορά και τη διασκέδαση και τα γυμναστήρια.
  • Διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ
  • Απαγορεύονται δημόσιες εκδηλώσεις κατά τις εορτές
  • Οι επισκέπτες πέρα από το PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών, επειδή υπάρχουν δείγματα ότι η νόσος εμφανίζεται μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, καλούνται να επαναλαμβάνουν το τεστ την δεύτερη ημέρα και την τέταρτη ημέρα από την είσοδο τους στην χώρα
  • Αυστηρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση

Νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως τα παραπάνω μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο και έως τις 2 Ιανουαρίου, ενώ από τις 3 του ίδιου μήνα θα πάμε σε ένα νέο πακέτο μέτρων.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπως είπε, θα συνεδριάσει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου για να αναλύσει τα δεδομένα ώστε να φανούν οι τότε ανάγκες και να «κλειδώσουν» τα επόμενα μέτρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, δεν αποκλείεται η εφαρμογή των νέων μέτρων να τεθεί σε ισχύ πριν τις 3 Ιανουαρίου εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Ειδικότερα, όπως είπε, για το διάστημα από τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου και μετά, τα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση σε σχέση με το ωράριο, αθλητικές εκδηλώσεις και την τηλεργασία.

Για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά, ενώ μπορεί να εξετασθεί το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα λειτουργούν.

Ο κ. Πλεύρης απέκλεισε, σχετικά ερωτηθείς, την επαναφορά του SMS και τόνισε ότι δεν θα παραπέμπουν σε lockdown.

Σε κάθε περίπτωση, επέμεινε πως όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπό εξέταση από τους ειδικούς και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Μάσκα ΚΝ-95: Γιατί συστήνεται η χρήση της στα ΜΜΜ και στα σούπερ μάρκετ

Πρόκειται για μάσκα με πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιογενείς ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο, οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 προσφέρουν προστασία 94-95%, είναι μίας χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα, αλλά να φοριούνται μόνες τους.

Θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό να διαφύγουν.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να εφαρμόζεται πιο κοντά στο πρόσωπο για αυστηρότερη προστασία.

Είναι ένας εξοπλισμός ατομικής προστασίας που σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτείται σε χώρους με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της συγκεκριμένης μάσκας είναι μεγαλύτερο από τις χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο