Με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό οι κάτοικοι των Αγράφων ζητούν να συμπεριληφθούν στις περιοχές που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν οι Αγραφιώτες μέσω της Κίνησης Πολιτών Αγράφων με την οποία ζητούν να συμπεριληφθούν τα χωριά των Αγραφων στις περιοχές που απαλλάσσονται από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Στην επιστολή που κοινοποιείται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο Σταϊκούρα, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ.Γεώργιο Πιτσιλή, τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας κ.Αριστείδη Τασιό και τον Δήμαρχο Αγράφων κ.Αλέξη Καρδαμπίκη, επισημαίνεται πως η απαλλαγή των κατοίκων των Αγράφων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ, θα δώσει μια οικονομική “ανάσα” στον τοπικό πληθυσμό αφού εδώ και χρόνια οι Αγραφιώτες βιώνουν έναν άτυπο αποκλεισμό καθώς υπολείπεται σοβαρών υποδομών και έργων υποδομής και ανάπτυξης που οδηγούν στην ερημοποίηση και την φτωχοποίηση.

Η επιστολή αναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Πριν λίγους μήνες απο το βήμα της ΔΕΘ ,ακούσαμε να ανακοινώνεται την  άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 μικρά νησιά μας. Αδιαμφισβήτητα η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και παρέχει μία σημαντική ανακούφιση στους νησιώτες Ακρίτες της χώρας μας.

Ωστόσο και οι ορεινές περιοχές και δη τα δυσπρόσιτα χωριά των Αγράφων έχουν εξίσου σημαντικά προβλήματα που αναμένουν άμεσες λύσεις πριν να είναι πολύ αργά.

Τα Άγραφα εδώ και χρόνια βιώνουν έναν άτυπο αποκλεισμό καθώς υπολείπεται σοβαρών υποδομών και έργων υποδομής και ανάπτυξης που οδηγούν στην ερημοποίηση και την φτωχοποίηση.

 Εκτιμούμε ότι η απαλλαγή των κατοίκων των Αγράφων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ,θα δώσει μια οικονομική “ανάσα” στον τοπικό πληθυσμό  και είναι  ένα μέτρο που θα λειτουργούσε προς την αναπτυξιακή  κατεύθυνση.

Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιοι φορείς θα εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα και θα αναλάβουν κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία.

 

Κίνηση Πολιτών

Aγράφων

Κ.Π.Α  

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο