Ανοιξιάτικος καύσωνας: Ο καιρός από 19 έως 24 Απριλίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεβαίνει η θερμοκρασία την εβδομάδα που έρχεται καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμα και τους 29 βαθμούς κελσίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνότερες στα βόρεια της χώρας. Στα ανατολικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά κατά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ενώ παράλληλα ευνοείται και η μεταφορά σκόνης.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται κατά περιόδους. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς κελσίου ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Θεσσαλονίκη οι οποίες θα είναι πυκνότερες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ ωστόσο τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 28 βαθμούς κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: από 9 έως 28 και κατά τόπους 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από τη νύχτα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια νότιοι 4 με 6 μποφορ. Από 10 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 26 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 και στα βόρεια μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 26 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 28 βαθμούς.

Ο καιρός την Τετάρτη 20 Απριλίου

Λίγες νεφώσεις που θα είναι κατά τόπους αυξημένες θα αναπτυχθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικούς όμβρους από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσεις μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο καιρός την Πέμπτη 21 Απριλίου

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά της χώρας και κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών κατά τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανόν στα νότια 8 μποφόρ. Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός την Παρασκευή 22 Απριλίου

Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Παρασκευή, οι οποίες κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή

Ο καιρός το Σάββατο 23 Απριλίου

Λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βορειοδυτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών όμβρων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή 24 Απριλίου

Λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν με τοπικές βροχές να σημειώνονται στα βορειοδυτικά και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει εκ νέου μικρή άνοδο.

cnn.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο