Περισσότερα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με τεστ και σε τράπεζες, Δημόσιο από σήμερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

(Ακόμα περισσότερα) νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους από σήμερα, Δευτέρα 8/11, καθώς η είσοδός τους σε δημόσιες υπηρεσίες και σε τράπεζες θα πραγματοποιείται μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊού, μετά τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού.

Το Σάββατο τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα, με σαρωτικούς ελέγχους σε καφετέριες, εμπορικά καταστήματα, εστίαση, κομμωτήρια, κλπ., ενώ δεν έλειψαν και τα πρόστιμα. Από σήμερα, Δευτέρα, όσοι ανεμβολίαστοι θέλουν να εξυπηρετηθούν σε δημόσιες υπηρεσίες ή υποκαταστήματα των τραπεζών, θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ κορονοϊού (PCR ή rapid test), μαζί με ταυτότητα (ή άλλο νόμιμο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας), αλλιώς δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο χώρο.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, όλοι οι ανεμβολίαστοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, σε όποια θέση βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, θα προσέρχονται στη δουλειά τους με την υποχρέωση διενέργειας δύο τεστ (rapid ή μοριακό) εβδομαδιαίως.

Η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, στους μεικτούς χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως τα κομμωτήρια, θα γίνεται υποχρεωτικά με μοριακό (PCR) ή rapid test.

Εξάλλου, με self test θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών στους μεικτούς χώρους, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στους ανοιχτούς (μεικτούς) χώρους, είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού τεστ (μοριακού ή rapid), ενώ ο ανώτατος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι είναι οι 10 πελάτες, μαζί και η τήρηση όλων των μέτρων αποστασιοποίησης.

Ανοικτός χώρος ορίζεται αυτός που βρίσκεται εκτός οριογραμμής του κτιρίου που στεγάζεται το κατάστημα και είναι ανοιχτός από τουλάχιστον δύο πλευρές. Δεν θεωρούνται κλειστές οι πλευρές του χώρου που φέρουν προστατευτικά από τον άνεμο ύψους μέχρι και ενός μέτρου και τριάντα εκατοστών από το δάπεδο του χώρου.

Πλευρά του ανοικτού υπαίθριου χώρου δεν θεωρείται η οροφή του, αν υπάρχει. Οι κανόνες των ανοικτών υπαίθριων χώρων εφαρμόζονται και για τους εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές.

Οι μη εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται rapid test σε σουπερμάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες. Η Ιερά Σύνοδος καλεί τους πιστούς και τον κλήρο να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, στέλνοντας μήνυμα στους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή PCR).

Η διενέργεια των τεστ με τη μέθοδο PCR πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών, ενώ ο έλεγχος με rapid test πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης.

Η βεβαίωση πρέπει να έχει εκδοθεί από εργαστήρια αναφοράς (δημόσια ή ιδιωτικά) και να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Τέλος, το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μετά από τεστ PCR ή rapid test, εντός 30 ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Δείτε την απόφαση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο