Το ΦΕΚ με όλα τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει από σήμερα 6/11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκεκριμένα, από σήμερα Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα, που θα αφορούν όλη την επικράτεια αλλά θα επικεντρώνονται στον πληθυσμό που δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας:

  • Όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα κάνουν υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας,
  • Η πρόσβαση σε τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους,
  • Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων(πχ. super market), φαρμακεία ή εκκλησίες,
  • Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.
  • Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών (εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Όπου προβλέπονται, ο εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19 πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών και ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης.

Με self test τα παιδιά στους μικτούς χώρους

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών από αύριο, Σάββατο, όταν και θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους μη εμβολιασμένους, έδωσε ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Ant1. Όπως είπε οι ανήλικοι έως 18 ετών θα εισέρχονται σε μεικτούς χώρους, όπως τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα καταστήματα εστίασης, τα οποία λειτουργούν για εμβολιασμένους και μη, με self test, όπως αυτό που κάνουν για το σχολείο.

Ωστόσο, τόνισε πως για τους αμιγείς χώρους, π.χ τους κλειστούς χώρους των εστιατορίων, οι ανήλικοι θα προσέρχονται είτε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με rapid test.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας αφορούν το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Δείτε το ΦΕΚ με τα μέτρα αναλυτικά.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο