Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Δείτε live πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες (vid)

Έντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι πλήττουν… σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα σήμερα Παρασκευή, με τον «Μπάλλο» να δείχνει τα δόντια του.

[iframe width=”876″ height=”450″ src=”https://embed.windy.com/embed2.html?lat=36.818&lon=22.423&detailLat=37.606&detailLon=22.148&width=876&height=450&zoom=7&level=surface&overlay=rain&product=ecmwf&menu=&message=true&marker=&calendar=now&pressure=&type=map&location=coordinates&detail=&metricWind=default&metricTemp=default&radarRange=-1″ frameborder=”0″ ]

Αναλυτικά ο καιρός σε όλη τη χώρα την Παρασκευή

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Συστάσεις της ΓΓΠΠ για την κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο