Γεωργιάδης: Ενδέχεται να απαγορευτεί η είσοδος ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους πολίτες και σε καταστήματα λιανεμπορίου, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χθες τόνισε ότι δεν αποκλείεται να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε όλους τους κλειστούς χώρους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν ούτε στα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Ωστόσον υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να έχει ανοιχτά τα σύνορά της για τους τουρίστες και ταυτόχρονα να εξαφανίσει τον κορωνοϊό. «Αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να ελέγχουμε και να περιορίσουμε τον ιό», ήταν τα λόγια του.

«Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ, που είναι και το πιο κρίσιμο», πρόσθεσε.

Αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επεμβαίνει όταν υπάρχει πρόβλημα, όπως έκανε στην περίπτωση της Μυκόνου. Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο ρυθμός αύξησης στο νησί έπεσε στο μισό.

«Έγινε σαφές ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα σε άλλα νησιά, όπως για παράδειγμα η Κρήτη, υποστήριξε ότι όπου χρειαστεί θα έχουμε παρέμβαση του κράτους.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ορισμένων επαγγελματικών ομάδων. Επισήμανε ότι το κράτος δεν είναι τύραννος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα στενοχωρηθεί πρώτος αν κάποιος ανεμβολίαστος χάσει τη δουλειά του. Ωστόσο, η υποχρεωτικότητα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε:

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα». 

«Οι εμβολιασμένοι θα δουν σιγά σιγά όλους τους περιορισμούς που είχαν να αίρονται είτε αφορά στη μετακίνηση είτε στη διασκέδασή τους. Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, εκεί που η οικονομία εξαρτάται από την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα στα κέντρα διασκέδασης, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους είναι σαφής η διάκριση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Οι μεικτοί χώροι έδειξαν ότι δημιουργούν πρόβλημα διασποράς», τόνισε.

Σχετικά με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι θα αρθούν τη Δευτέρα και τα όποια μέτρα, λαμβάνονται εγκαίρως από την κυβέρνηση, για να προστατέψει τους κατοίκους της αλλά και τους τουρίστες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο