Πού παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών – Ποιοι δρόμοι άνοιξαν

Συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού οι αγρότες κλείνοντας δρόμους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία για πολλές ώρες σε τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου.

Γύρω στις 10 το βράδυ άνοιξε η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στον Ισθμό κι επιτρέπεται η διέλευση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων.

Τα φορτηγά δεν περνούν και παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ η κυκλοφορία πλέον στην Αθηνών – Κορίνθου διεξάγεται μέσω μικρής παράκαμψης, από τον Ισθμό στο Καλαμάκι κι ως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων όπου επανακάμπτουν στην νέα εθνική οδό.

Τα μεσάνυχτα οι αγρότες θα ανοίξουν και τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης στο ύψος των διοδίων Νεστάνης, που κρατούν κλειστό από προχθες το απόγευμα.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ άνοιξαν και  οι εθνικές οδοί Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου και Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, όπου νωρίτερα οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προγραμματίζουν να προχωρήσουν και σήμερα σε αποκλεισμούς δρόμων. Ειδικότερα, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου, ενώ στις 5:00 το απόγευμα, θα αποκλείσουν για πέντε ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ανοίγει στις 11 το βράδυ και για επτά ώρες το τελωνείο της Εξοχής στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε αργά το απόγευμα η γενική συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο.

Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι και σήμερα κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν απόψε οι αγρότες του μπλόκου. Στο μεταξύ, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ από το Σάββατο. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο το βράδυ στην νέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Κρήτης

Παραμένουν οι αγρότες στο μεγάλο μπλόκο στην περιοχή του Γιόφυρο Ηρακλείου με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ, καθώς και στο μπλόκο στην περιοχή του Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ, αποκλείοντας έτσι την Εθνική Οδό σε δύο σημεία.

Την ίδια ώρα, ανοιχτή παραμένει η παλαιά εθνική οδός στην περιοχή του Καρτερού, απ’ όπου γίνεται κυρίως η κίνηση των οχημάτων.

Παράλληλα, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν επ’ αόριστο στα μπλόκα.

Σε νέα απόφαση προχώρησαν οι αγρότες που συμμετέχουν στο κύριο μπλόκο επί της εθνικής οδού στον Κόμβο Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο.

 Σύμφωνα με την απόφαση, έως και την Κυριακή, η εθνική οδός θα αποκόπτεται από τα γεωργικά μηχανήματα και οχήματα για δύο ώρες, από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι. Παράλληλα, οι αγρότες θα κλείνουν και τους παράδρομους που οδηγούν, είτε σε άλλο σημείο της εθνικής του ΒΟΑΚ είτε στην παλαιά εθνικό οδό Χανίων Ηρακλείου.

 

newpost.gr

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...
Μετάβαση στο περιεχόμενο