Κινδυνεύει με λουκέτο το ΕΑΠ – Άγνωστο τι θα γίνει με τους 30.000 φοιτητές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον αέρα είναι 30.000 φοιτητές του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) καθώς το ίδρυμα κινδυνεύει με λουκέτο. Ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων σε αυτό, περισσότεροι από 200, έχει προσληφθεί και πληρώνεται μέσω ΕΣΠΑ, με προγράμματα που λήγουν σε έναν μήνα.

Εναλλακτική λύση ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Χωρίς αυτούς οι δομές του ΕΑΠ δεν μπορούν να λειτουργήσουν, προειδοποίησε με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Έθνος” ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ Βασίλης Καρδάσης: “Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι διοικητικοί υπάλληλοι. Εάν δεν βρεθεί κάποια λύση, το ΕΑΠ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Συνεπώς τώρα προσπαθούμε να δούμε τι μπορεί να γίνει και, όπως φαίνεται, θα πρέπει να τους πληρώσουμε από του πόρους του ιδρύματος για να μπορέσουν να μείνουν στις δουλειές τους, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση» και συμπλήρωσε, «για το θέμα αυτό έπρεπε να είχε γίνει μια προετοιμασία νωρίτερα για να μη φτάσουμε τώρα σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό…”.

Με ανακοίνωση του το ΕΑΠ τονίζει:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στο διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για τα ακόλουθα:

Το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου ανέρχεται στα 225 άτομα, εκ των οποίων οι 8 είναι μόνιμοι υπάλληλοι, 40 ΙΔΑΧ και 177 υπάλληλοι με συμβάσεις έργου. Οι υπάλληλοι της τελευταίας κατηγορίας αμείβονται μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-13, του οποίου το φυσικό αντικείμενο λήγει στις 15 Νοεμβρίου 2015. Είναι προφανές ότι ενδεχόμενη αποχώρηση των υπαλλήλων αυτών θα οδηγούσε το Ίδρυμα σε πλήρη κατάρρευση.

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, με κατάπληξη διαπίστωσε ότι καμία διαδικασία δεν είχε κινηθεί, σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Και είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν ευθύνες της προηγούμενης Διοίκησης, πολύ περισσότερο στο μέτρο που ήταν γνωστό ότι δεν προβλεπόταν η συνέχιση της απασχόλησης των συμβασιούχων στο πλαίσιο του νέου χρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Το Πανεπιστήμιο καλείται και οφείλει να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του με ίδιους πόρους, αξιοποιώντας την εμπειρία και προϋπηρεσία των υπαλλήλων του. Με γνώμονα την ακαδημαϊκή και κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος, η Διοικούσα Επιτροπή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την άμεση επίλυση του προβλήματος αυτού, σε βιώσιμη και λειτουργική βάση, προς όφελος των φοιτητών και των υπαλλήλων του ΕΑΠ.

Σήμερα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο οι ενεργοί προπτυχιακοί φοιτητές είναι 16.369 και οι ενεργοί μεταπτυχιακοί φοιτητές 15.458. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν αποφοιτήσει από το ΕΑΠ 27.770 άτομα. Στο διοικητικό προσωπικό υπηρετούν: α) Μόνιμοι (ΑΣΕΠ): 8 υπάλληλοι, β) Αορίστου χρόνου: 39 και με σύμβαση έργου: 198 άτομα.

Πηγή: news.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο