Σοκ: Η πετρελαιοκηλίδα από τη Σαλαμίνα έφτασε στη Φρεαττύδα

Στην Πειραϊκή έφτασε η ρύπανση από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη» – Σύμφωνα με μαρτυρίες η περιοχή μυρίζει έντονα και το Λιμενικό ρίχνει αντιρρυπαντικά στη θαλάσσια περιοχή – Απειλείται και το Φάληρο – Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Σαλαμίνας 

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/JBthybwh7AM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» έφτασε τη Φρεαττύδα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από αργά το απόγευμα στην περιοχή της Πειραϊκής έχουν σπεύσει δυνάμεις του Λιμενικού οι οποίες αποτρέπουν τους λουόμενους να βουτήξουν στη θάλασσα, την ώρα που ρίχνουν μέσα μεγάλες ποσότητες αντιρρυπαντικών προκειμένου να αποφύγουν την εξάπλωσή της.

“Μυρίζει όλος ο τόπος πετρέλαιο. Όλο το απόγευμα προσπαθούσαν με ειδικά φράγματα και ρίχνοντας χημικά”, λέει στο protothema.gr επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Περιοχή της Φρεαττύδας.

Την ίδια ώρα γίνονται συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και το Φάληρο.

Επί τόπου ο Δήμαρχος Πειραιά

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι η πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας κατευθύνεται προς την Πειραϊκή, επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη, προκειμένου να ζητήσει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς ο Δήμος Πειραιά δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πειραιά ότι αύριο το πρωί που θα μπορέσει να εκτιμηθεί η κατάσταση, θα είναι σε θέση να τον ενημερώσει τόσο για τον τρόπο όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

Δείτε περισσότερα εδω

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο