ΓΣΕΕ για Eldorado: Αντιεπενδυτική η στάση της κυβέρνησης

Σεπτεμβρίου 12, 2017
Αντιεπενδυτική χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης η ΓΣΕΕ με αφορμή την εξέλιξη της επένδυσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Την έντονη διαφωνία της με την απόφαση αναστολής της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην Ελλάδα εκφράζει η ΓΣΕΕ και σημειώνει ότι μέχρι τις τελικές αποφάσεις, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να στερήσει τη δουλειά χιλιάδων εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον «δίκαιο» αγώνα χιλιάδων εργαζομένων και των σωματείων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απογοήτευσή της για τη μέχρι σήμερα «αντιεπενδυτική και εχθρική στάση της κυβέρνησης», όπως αναφέρεται.

Στην ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι η αγωνία για το περιβάλλον είναι αναγκαία και θεμιτή, όσο αναγκαία και θεμιτή είναι η διασφάλιση των χιλιάδων οικογενειών που εργάζονται και ζουν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση. «Το ίδιο και η διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας» επισημαίνεται.

Επίσης, η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι η δικαιοσύνη, η διαιτησία και κάθε άλλου τύπου διαδικασίες επίλυσης διαφορών, δεν μπορούν να «σέρνονται» επ' άπειρον, καθώς «οι ολιγωρίες και τα προσκόμματα το μόνο που τελικά καταφέρνουν είναι να εκτοξεύουν σε δυσθεώρητα ύψη την ανεργία, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και να παρεμποδίζουν τη δημιουργία βιώσιμων και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας».

Τέλος, απευθύνεται στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό και τους καλεί να κάνουν το GRINVEST πράξη.

insider.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 %23:%Σεπ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia