Απόδοση πόρων στους δήμους για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων υποσχέθηκε ο Γ. Τσιρώνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροποποίηση του νόμου  για τη διαχείριση των αδέσποτων  ζώων αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο ανακοίνωσε από τα Γιάννενα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφιμών, Γ.  Τσιρώνη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον δήμαρχο της πόλης των Ιωαννίνων, Θ. Μπέγκα με βασικό θέμα συζήτησης τα αδέσποτα.

Ανάμεσα στις προωθούμενες αλλαγές θα είναι και η πρόβλεψη πόρων για τους δήμους, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να κατατεθεί το πλήρες νομοσχέδιο για το θέμα.

«Ο νόμος που υπάρχει φτιάχτηκε με διάθεση να βοηθήσει αλλά έχει αρκετά κενά, δεν δίνει πόρους στην αυτοδιοίκηση η οποία καλείται να διαχειριστεί το θέμα, δεν έχει αναφορές στον τρόπο περισυλλογής είτε ζωντανών είτε νεκρών ζώων, καθορίζει αλλού υψηλά κι αλλού καθόλου πρόστιμα και γενικά χρειάζεται αλλαγές. Είμαστε εδώ και συνομιλήσαμε μεταξύ άλλων και με την ΚΕΔΕ για να κάνουμε τις αλλαγές αυτές», τόνισε ο κ. Τσιρώνης σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης.

Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας από την πλευρά του σημείωσε πως οι προτάσεις που κατέθεσε ο υπουργός στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος με τα αδέσποτα ήταν ενδιαφέρουσες ζήτησε όμως παράλληλα να υπάρξουν άμεσες ενέργειες για την άμβλυνση του προβλήματος το οποίο είναι έντονο, όχι μόνο στα Γιάννινα αλλά και σε όλη τη χώρα.

πηγή: http://www.localit.gr/archives/142218

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο