To ΕΣΡ αποφάσισε: Θα δοθούν επτά τηλεοπτικές άδειες

Υπουργική απόφαση για επτά τηλεοπτικές άδειες υπογράφει αύριο ο Νίκος Παππάς- Η απόφαση ελήφθη μετά από μακρά, έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Επτά είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Αύριο, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς υπογράφει την απόφαση για τις επτά τηλεοπτικές άδειες.
 
Το ΕΣΡ, έπειτα από μακρά έκτακτη συνεδρίαση, κατέληξε στον αριθμό των επτά αδειών, γεγονός για το οποίο αναμένεται να ενημερώσουν τα μέλη του τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, μέσα στην ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος Παππά, βάσει του οποίου είχε γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες τον περασμένο Σεπτέμβριο προέβλεπε τέσσερις άδειες, με βάση μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, ωστόσο κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. 

Παππάς: Να προχωρήσει η διαδικασία για την αδειοδότηση

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή τη γνωμοδοτική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν στον επικείμενο διαγωνισμό, δήλωσε:

«Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί.
Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά.
Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει.
Ο τρόπος είναι γνωστός».

Δείτε ΕΔΩ την έγγραφη ενημέρωση προς τον Νίκο Παππά

protothema.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...
Μετάβαση στο περιεχόμενο