Φλέγεται η “μισή” Ελλάδα: Πύρινος εφιάλτης στην Μάνη (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλέγεται η “μισή” Ελλάδα: Πύρινος εφιάλτης στην Μάνη – Πλάνα από τη φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Zm-DBGNkuj8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Σε πύρινο κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται η περιοχή της ανατολικής Μάνης μετά την αναζωπύρωση των μετώπων που ξέσπασαν το Σάββατο – με μαρτυρίες να μιλούν για φωτιά που εκδηλώθηκε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ – και είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι της Κυριακής.

Τα πιο σοβαρά μέτωπα βρίσκονται στις περιοχές Χρυσοπηγή, Παρασύρος και Σκουτάρι και εκεί επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους οι 150 πυροσβέστες με τα 40 οχήματα που βρίσκονται επί τόπου.

Τις προηγούμενες ώρες κάηκαν σπίτια στην περιοχή Σκουτάρι ενώ στον Κότρωνα κάηκε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Αντίθετα πολλά σπίτια γλίτωσαν λόγω της πετρόχτιστης κατασκευής τους.

Για πολύ δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών που δημιούργησαν καύσιμη ύλη δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. «Πρέπει να έρθουν και άλλα εναέρια μέσα για να μην έχουμε τα ίδια με την Κυριακή όταν στις 3 μετά το μεσημέρι όλοι είχαμε πιστέψει ότι είχε αντιμετωπιστεί η φωτιά και ξαφνικά είχαμε αναζωπύρωση» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας η κυρία Τζανετέα.

Στο ίδιο μήκος κύματος για ευθύνες της πυροσβεστικής κινήθηκε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει έκταση.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού προκειμένου να απομακρύνουν ηλικιωμένους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί σε ασφαλές μέρος.

Από τη φωτιά κάηκε, κατά πληροφορίες το αυτοκίνητο του δημάρχου Ανατολική Μάνης Π. Ανδρεάκου όταν επιχείρησε να προσεγγίσει τον Κότρωνα με τον ίδιο να γλιτώνει την τελευταία στιγμή χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.

Πλέον όλοι περιμένουν τις ρίψεις νερού από τα δύο αεροσκάφη και τα δύο ελικόπτερα Σινούκ που έχουν λάβει εντολή να επιχειρήσουν στην περιοχή προκειμένου να αναχαιτιστούν τα πύρινα μέτωπα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο