Eπτά νεκροί μέσα σε έξι ημέρες από πυρκαγιές σε σπίτια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eπτά άνθρωποι (στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι) έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε έξι ημέρες από πυρκαγιές σε κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδα.

 Τα κατά τόπους ανακριτικά τμήματα της Πυροσβεστικής εξετάζουν τα ακριβή αίτια ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιες περιπτώσεις εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από ξεχασμένα αποτσίγαρα.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκε νεκρός ένας 86χρονος μετά από κατάσβεση φωτιάς σε μονοκατοικία, στην οδό Νικόπολης στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης ενώ σε μονοκατοικία στην Αγόριανη Λακωνίας εντοπίστηκε από πυροσβέστες νεκρός ένας 81χρονος.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή με εγκαύματα στα πόδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας άνδρας 94 χρονών μετά από μικρής έκτασης πυρκαγιά στο διαμέρισμά του στην συμβολή των οδών Κάνιγγος και Σολωμού στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης την Πέμπτη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, νεκρός εντοπίστηκε άνδρας αγνώστων στοιχείων (εκτιμάται ότι είναι περίπου 30 ετών και αλλοδαπός με βάση τα χαρακτηριστικά του), κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα 4ου ορόφου, επί της οδού Κεραμεικού, στo Μεταξουργείο.

Την ίδια ημέρα είχε βρεθεί νεκρός ένας 55χρονος, ύστερα από μικρής έκτασης πυρκαγιά σε διαμέρισμα 3ου ορόφου, επί της οδού Σπάρτης, στο Ναύπλιο.

Την Τετάρτη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε διώροφη κατοικία επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στο Αίγιο Αχαΐας, εντοπίστηκε και απεγκλωβίστηκε χωρίς της αισθήσεις της μια 77χρονη, οι οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στις 17 Απριλίου εντοπίστηκε νεκρός ένας 60χρονος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφη οικία στον οικισμό Κομνηνών, του δήμου Ξάνθης ενώ στις 16 Απριλίου νεκρή ανασύρθηκε μια 73χρονη , κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα 2ου ορόφου επί της οδού Πάτμου, στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, το 2016 κατεγράφησαν 17.389 αστικές πυρκαγιές, εκ των οποίων 3.774 ήταν σε κατοικίες (έναντι 4.023 το 2015 και 3.725 το 2014), 1.741 σε κτίρια διαμερισμάτων, 1.222 σε μονοκατοικίες, 645 σε διπλοκατοικίες και 49 σε ξενοδοχεία. Επιπλέον, έχασαν τη ζωή τους σε αστικές πυρκαγιές 14 άνθρωποι, 30 υπέστησαν εγκαύματα και 23 τραυματίστηκαν.

Επίσης, ως προς την αιτία, βάσει των ίδιων στοιχείων, για το 74,33% των περιπτώσεων είναι άγνωστη, για το 1,60% η αμέλεια, για το 2,16% η αυτανάφλεξη αιθάλης και το 5,95% υπολείμματα καπνίσματος.

Στην ιστοσελίδα της Πυροσβεστικής υπάρχουν συμβουλές προς τους πολίτες.

newpost.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο