Η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες - Γιατί το ΣτΕ ακύρωσε το διαγωνισμό

Ιανουαρίου 13, 2017
Δυόμιση μήνες μετά την κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δημοσιεύτηκα και επισήμως η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες.

 Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου ανακοίνωσε από έδρας ότι κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με τον οποίο παρακάμφθηκε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Στο σύντομο διατακτικό της απόφασης αναφέρεται ότι, με την απόφαση ακυρώνεται:

- Η απόφαση του ουργού Επικρατείας για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων σε αυτόν σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

- Η απόφαση ρου Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης περί σύστασης πενταμελούς επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η δημοσιοποίηση της απόφασης αφορούσε στις προσφυγές τηλεοπτικών σταθμών (ΑΝΤ1 και λοιπών) κατά του νόμου της κυβέρνησης 4339 του 2015 και όπως ανακοινώθηκε «εκρίθη ότι αντίκεινται στο σύνταγμα, άρθρο 15, οι διατάξεις του εν λόγω νόμου (4339 του 2015 άρθρο 2 παράγραφος 2) με τις οποίες ανατέθηκαν στον υπουργό οι αρμοδιότητες για τη διαγωνιστική διαδικασία».

Εντός της ημέρας αναμένεται η γνωστοποίηση του περιεχομένου της απόφασης.

Όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές το σκεπτικό της πλειοψηφίας (14-11) του Δικαστηρίου θα δρομολογήσει εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον επικείμενο διαγωνισμό αδειοδότησης.

sofokleousin.gr

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia