Λήγει σήμερα η διορία για τα τέλη κυκλοφορίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέχρι και σήμερα θα πρέπει πληρώσουν όλοι τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες, καθώς στις 9 Ιανουαρίου λήγει η παράταση που δόθηκε για την πληρωμή τους, καθώς και για την κατάθεση πινακίδων στις εφορίες.

Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών έχει ήδη τακτοποιήσει την σχετική υποχρέωση, από το υπουργείο Οικονομικών λένε πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση.

Σημειώνεται ότι ακόμα και αν τα οχήματα δεν κινούνται, οι ιδιοκτήτες οφείλουν να πληρώσουν τα τέλη, εφόσον δεν φροντίσουν να καταθέσουν πινακίδες ή να δηλώσουν διακοπή της κυκλοφορίας τους πχ λόγω κλοπής ή για άλλους λόγους.

Αν παραλείψουν να το πράξουν, από αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα τέλη θα κοστίζουν στο διπλάσιο! Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θα έπρεπε να είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 240 ευρώ έως σήμερα, από αύριο θα πρέπει να πληρώσει 480 ευρώ (και πολλαπλάσια αν σε ένα νοικοκυριό υπάρχουν περισσότερα αυτοκίνητα).

Αλλά και αν κάποιοι ιδιοκτήτες δεν έχουν σκοπό να εκδώσουν και να πληρώσουν τα νέα τέλη, η εφορία θα τα αναζητήσει αυτόματα, μετά από διασταύρωση που γίνεται κάθε χρόνο, για οχήματα που ενώ δεν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες τους, δεν έχουν πληρωθεί τα αναλογούντα τέλη.

Η έκδοση των νέων τελών γίνεται μέσω Taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης πρέπει να κάνει είσοδο με τους κωδικούς τους για να μεταφερεθεί στην σελίδα «κατάσταση οχημάτων». Στην επιλογη “Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας” βγαίνουν τα τέλη για τα αυτοκίνητα που εμφανίζονται να βρίσκονται σε κίνηση (και όχι για όσα τελούν επισήμως σε ακινησία).

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση» και με τον κωδικό «ταυτότητα οφειλής» να πληρώσει μέσω τραπέζης τα νέα τέλη.

Newmoney.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο