Παραδόθηκε ο δρόμος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

Δεκεμβρίου 26, 2016
Με την απόδοση στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος του Περιφερειακού της Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου “Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη”.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο συνολικού μήκους 205 χλμ. αυτοκινητόδρομος που παραδόθηκε πλήρης στους χρήστες αποτελεί το πρώτο από τα οδικά έργα με Σύμβαση Παραχώρησης που ολοκληρώνεται. Κατασκευάστηκε αποκλειστικά από ελληνικές τεχνικές εταιρείες (κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ με μετόχους τις ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, J&P ΑΒΑΞ ΑΕ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ), με έλληνες μηχανικούς και εργαζόμενους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Οι ίδιες εταιρείες συνεισέφεραν 122 εκ. ευρώ στην κατασκευή του σε μία περίοδο που οι επενδύσεις ήταν πολύτιμες για τη χώρα, ενώ με τη στήριξή τους συνεχίστηκε η κατασκευαστική δραστηριότητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έστω και με μικρότερους ρυθμούς, ακόμα και όταν δεν υπήρχε καμία δυνατότητα χρηματοδότησης από άλλες πηγές.

Παρά τη γενικότερη μεγάλη οικονομική κρίση, οι σοβαρές επιπτώσεις για το έργο περιορίστηκαν ουσιαστικά λόγω της μεγάλης στήριξης των ελληνικών εταιρειών με διάφορους τρόπους και οι επιβαρύνσεις ειδικότερα κατά την κατασκευαστική περίοδο ήταν περιορισμένες.

Το έργο φέρνει την Πελοπόννησο πιο κοντά στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, μειώνοντας δραστικά τους χρόνους διαδρομής και αλλάζοντας ουσιαστικά το χάρτη αφού μακρινές μέχρι πρότινος περιοχές γίνονται πλέον γειτονικές μεταξύ τους.

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia