Κίνητρα για να καταταχθούν στο στρατό 18αρηδες και γυναίκες

Κίνητρα για όσους νέους -και νέες- προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση στα 18 προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπως δημοσιεύει το Εθνος» και επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Πάνου Καμμένου.

«Ετοιμάζουμε ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη Microsoft, ώστε οι δεκαοκτάχρονοι που προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση, παράλληλα με τα στρατιωτικά τους καθήκοντα, να έχουν τη δυνατότητα μέσω των Κέντρων της «Διά Βίου Εκπαίδευσης» να κάνουν μαθήματα προγραμματιστών και κατά την ολοκλήρωση της θητείας τους να έχουν λάβει πιστοποίηση από τη Microsoft και τον Στρατό» φαίρεται να έχει δηλώσει ο υπουργός στο «Εθνος» ενώ έκανε γνωστό ότι ανάλογη πιστοποίηση θα λαμβάνουν από τις Ενοπλες Δυνάμεις και όσοι δεκαοκτάχρονοι αποκτούν τεχνική εξειδίκευση σε διάφορους τομείς, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί οχημάτων. Θα τους δίνουμε και άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών.

Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών, όπως και των ανδρών που διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. «Ομως πρέπει ο Στρατός να γίνει ελκυστικός στους δεκαοκτάρηδες. Πρέπει να τους δώσουμε κίνητρα.» τόνισε χαρακτηριστικά.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο