Με τροπολογία παρατείνεται η προθεσμία για ανατροπή ανάληψης υποχρεώσεων των δήμων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από την απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και τις πιέσεις τις οποίες άσκησε προς τον αρμόδιο υπουργό ο πρόεδρος της Γ. Πατούλης, κατατίθεται τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», με την οποία παρατείνεται η προθεσμία για ανατροπή ανάληψης υποχρεώσεων των δήμων.

Όπως πληροφορηθήκαμε η προθεσμία για την ανατροπή ανάληψης υποχρεώσεων των δήμων θα είναι δέκα ημέρες μετά τη δημοσίευση του παραπάνω νόμου. Έτσι, όσες αναλήψεις υποχρεώσεων δεν έχουν εκτελεστεί μέχρι τέλους του έτους 2014, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα καταστεί δυνατή η λειτουργία των Δήμων σε θέματα ζωτικής σημασίας όπως είναι η πληρωμή καυσίμων, προμηθειών κ.λπ.

Η ΚΕΔΕ θεωρεί πολύ κρίσιμο αυτό το ζήτημα, που άπτεται άμεσα της εύρυθμης και σωστής λειτουργίας, ιδίως των νησιωτικών Δήμων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο