Προσοχή: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα – Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Σε κλοιό κακοκαιρίαςγια δύο ημέρες η χώρα – Έντονα καιρικά φαινόμενα θα «χτυπήσουν» από το βράδυ αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Με καταιγίδες θα γίνει η παρέλαση την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου – Έρχονται τα πρώτα χιόνια.

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα της Πέμπτης (27/10/2016) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίοπου εξέδωσε την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι ισχυροί βοριάδες που θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ και η πτώση της θερμοκρασίας. 

Αναλυτικά, για σήμερα, Πέμπτη (27/10) προβλέπονται καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι στα δυτικά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ ενισχυόμενοι. Η θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στα δυτικά τμήματα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Παρασκευή, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τη Στερεά (κυρίως τη δυτική) και την Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και βόρεια) και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα στα νότια 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Το Σάββατο (29/10) στα βόρεια ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και στα νότια 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή (30/10) στα νοτιοδυτικά αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

newsbomb.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο