Παγκόσμια Ημέρα του Προσκόπου – Ημέρα Σκέψης 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα του Γιάννη Παπαγεωργάκη, Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων Ανατολικής Πελοποννήσου για την Παγκόσμια Ημέρα του Προσκόπου 22/2/2021.

Παγκόσμια Ημέρα του Προσκόπου – Ημέρα Σκέψης 2021
Τρίπολη, 22/2/2021
Μια Ιδέα μπορεί..
..να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από το πρίσμα μιας μοναδικής Ιδεολογίας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης!
..να ζεστάνει τις καρδιές όλων των ανθρώπων μέσα από καθημερινές σκέψεις και πράξεις, που οδηγούν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!
.. να εμπλουτίσει έναν τεράστιο αριθμό παιδικών ψυχών με τις έννοιες της Αγάπης, της Φιλίας, της Ειρήνης, της Προσφοράς, της Ανιδιοτέλειας, του Αλτρουισμού!
..να προσφέρει ατελείωτες, μοναδικές εμπειρίες και βιώματα, που προσβλέπουν και στοχεύουν σε καλύτερους και πιο χρήσιμους ανθρώπους για κάθε κοινωνία!
.. να χαρίσει απλόχερα το χαμόγελο και την ψυχολογική ανάταση σε πολλές ζωές που το είχαν και το έχουν ανάγκη!
.. να δημιουργεί «Στιγμές χαράς σε κάθε κύκλο Πυράς»!
Από την πρώτη Προσκοπική Πυρά στο νησί Brownsea, το 1907, όλες οι Προσκοπικές Πυρές μοιάζουν να συνδέονται με έναν σχεδόν θαυματουργό τρόπο. Λες και ο καπνός από κάθε Πυρά, ταξιδεύει στο χρόνο και συναντά αυτήν την πρώτη Προσκοπική κατασκήνωση, με τον Αρχηγό της, λόρδο Baden Powell, να στέκεται μπροστά στη φωτιά, να επικοινωνεί με τα μάτια των πρώτων Προσκόπων και να τους μιλά για την Ιδέα του. Μια Ιδέα που ουσιαστικά γεννήθηκε μαζί του, σαν σήμερα, την 22α Φεβρουαρίου του 1857 και ζει στην αιωνιότητα, όπως ο Ιδρυτής μας.
Οι Πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, ξαναγεννιόμαστε μαζί με τον Ιδρυτή μας και καθημερινά τον τιμούμε, προσπαθώντας «να αφήσουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε», όπως ευγενικά μας προέτρεψε στο τελευταίο του γράμμα.
Αγαπητά αδέλφια, Πρόσκοποι της Ανατολικής Πελοποννήσου,
Με το προσωπικό του παράδειγμα και με την παρακαταθήκη του, ο Ιδρυτής μας, λόρδος Robert Baden Powell, αποτελεί το φως που μας δείχνει το δρόμο στην δική μας Προσκοπική διαδρομή.
Η ευχή είναι μία…
Ας του μοιάσουμε και ας τον κάνουμε υπερήφανο!
Χρόνια Πολλά σε όλους!
Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,
Γιάννης Παπαγεωργάκης
Περιφερειακός Έφορος
Προσκόπων Ανατολικής Πελοποννήσου
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο