Η κρίση στη Μπουρκίνα Φάσο και το COVID-19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
UNOCHA / Giles Clarke

Τα επίπεδα της επισιτιστικής ανασφάλειας στην περιοχή του Σαχέλ «ξεφεύγουν από τον έλεγχο», δήλωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) την Πέμπτη, καθώς εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στις ανθρωπιστικές αλυσίδες εφοδιασμού εξαιτίας περιορισμών που επιβάλλονται ως απάντηση στην πανδημία COVID-19 .

Σε όλο το Κεντρικό Σαχέλ της Αφρικής – που περιλαμβάνει τη Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και τον Νίγηρα – περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρή έλειψη τροφίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και άλλοι ανθρωπιστικοί φορείς.

Η Ξηρασία και βίαιοι εξτρεμιστές

Οι ανθρωπιστές έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η χρόνια έλλειψη τροφής που συνδέεται με την διαδοχική ξηρασία και τους βίαιους εξτρεμιστές που εκμεταλλεύονται την έλλειψη ισχυρής κρατικής παρουσίας δημιούργησαν μια κρίση που μπορεί να αποφευχθεί, κάτι που το WFP δήλωσε ότι έχει επεκταθεί τώρα στις παράκτιες χώρες της Σιέρρα Λεόνε και της Λιβερίας.

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η Μπουρκίνα Φάσο θα δει την έλλειψη τροφίμων να τριπλασιάζεται, σε περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους τον Ιούνιο, από 680,000 την ίδια χρονιά πέρυσι.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν αναμένεται επίσης να αυξηθεί στο Μάλι, με 1,3 εκατομμύρια ευάλωτα άτομα, μαζί με δύο εκατομμύρια ανθρώπους στο Νίγηρα.

Οι Παγκόσμιοι προμηθευτές βοήθειας αποκλεισμένοι λόγω του COVID-19

“Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες, και μάλιστα οι κύριοι προμηθευτές παγκοσμίως, βρίσκονται σε χώρες που βρίσκονται σήμερα υπό αυστηρό περιορισμό και πολύ μειωμένο επίπεδο παραγωγής”, εξήγησε ο κ. Lecuziat. “Πολλά από τα τρόφιμα παράγονται στην Ινδία ή τη Γαλλία, για παράδειγμα, όπου τα εργοστάσια έπρεπε να κλείσουν ή να μειώσουν σημαντικά την παραγωγή τους. Έχουμε μεγάλες ανησυχίες για αυτό, και οι συνεργάτες μας στην αλυσίδα εφοδιασμού μαζί με τη UNICEF , εξετάζουν τοπικά διαθέσιμα τρόφιμα για να τα συμπληρώσουν “.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο